Alternatief voor ontstekingsremmende pijnstillers

Artrose behoort tot één van de meeste voorkomende ziektes onder 50-plussers. Artrose is slijtage van het het kraakbeen tussen de gewrichten. Omdat kraakbeen zijn voeding krijgt van de gewrichtsvloeistof en niet van bloedvaten is het kwetsbaar en herstelt het moeilijk. Glucosamine voedt het kraakbeen, en verbetert de samenstelling van de gewrichtsvloeistof.

Artrose komt met name voor in de gewrichten van knieën, heupen, handen, rug, enkels en tenen. Een medicinale oplossing, anders dan de ontstekingsremmende pijnstillers zijn er nog niet. Een alternatief is een voedingssupplement met glucosamine als basisgrondstof.

Glucosamine is een natuurlijke stof die in hoge concentraties voorkomt in onze gewrichten. Glucosamine kan het lichaam helpen om beschadigd kraakbeen te beschermen. Glucosamine verbetert de structuur van het kraakbeen bij artrose. Het kraakbeen kan hierdoor het vocht in het gewricht beter vasthouden. Dit is essentieel voor de schokdemping bij belaste bewegingen. Daardoor kan het gewricht weer soepeler bewegen zonder pijn.

Alternatief voor ontstekingsremmende pijnstillers
Geef uw beoordeling aan dit artikel

Over Maarten de Boer 146 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten.

1 Comment

  1. Interessante info in deze blog, maar helaas vind ik niets over de artrose in de kaak, waar ik zo veel last van heb en wat geconstateerd is bij onderzoek in het ACTA in Amsterdam. Heb ook a-typische pijnklachten in de bilstreek, waar herhaaldelijk naar gekeken is door specialisten, maar van artrose in de heup lijkt maar geen sprake.
    Zou het ook bij/in het heiligbeen kunnen voorkomen? Men blijft maar zeggen dat ik ermee moet leven en ben blij dat er blijkbaar onderzoek naar gedaan wordt en met succes! Blijf deze blog volgen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*