Het is een leugen dat artrose niet is te genezen

Een artrose patiënt is namelijk 'big business'

Men roept altijd: ”Artrose is niet te genezen.” Maar dat is dus helemaal niet waar. Sinds 1991 is het mogelijk om kraakbeen terug te laten groeien in versleten gewrichten. Na een behandeling kunnen mensen met een versleten gewricht zonder enige beperking van hun leven genieten.

Je kan afvragen: “Waarom horen wij dan zo weinig dan over de successen van regeneratieve geneeskunde bij artrose?” Dat zal ik je eens vertellen. Dat komt doordat, van alle landen in de hele wereld, de lobby van de farmaceutische industrie in Nederland verreweg de meeste invloed heeft. Behandelingen die niet binnen de reguliere geneeskunde vallen worden door deze machtige lobby weggezet als kwakzalverij. De media en de politiek werken samen met deze lobby ‘hand in hand’ zonder enige schaamte in het openbaar. Met als enige doel zichzelf te verrijken ten koste van de patiënt. Het klopt, iedereen weet het maar niemand doet er iets tegen!

Een artrose patiënt is namelijk ‘big business’. Hoeveel medicijnen heb je wel niet moeten slikken? Hoe vaak ben je wel niet bij de dokter of specialist geweest? En hoe vaak ben je wel niet onder behandeling geweest om te eindigen met veel pijn en immobiliteit op een wachtlijst voor een kunstgewricht. Minister van VWS Edith Schippers (VVD-er) weet heel goed hoe je geld kan verdienen in de zorg. Goedkope effectieve behandelingen passen niet het verdienmodel.

Een injectie met PRP (bloedplaatjes) in het gewricht is zo’n goedkope effectieve ‘celtherapie’ behandeling. De groeifactoren in de bloedplaatjes kunnen de kraakbeencellen in het versleten gewricht aanzetten zich te delen en de ontstekingsreactie remmen. Injecties met eigen bloedplaatjes is daarmee een veilige en eenvoudige methode om het interne milieu in het gewricht te verbeteren en het herstel van kraakbeen te bevorderen. Zelfs voor mensen ouder dan 67 jaar met ernstige artrose heeft één injectie PRP hetzelfde dan wel niet betere resultaten dan dan één injectie met corticosteroïden. Maar dan zonder schadelijke bijwerkingen en 100% BIO. Deze behandeling zou gratis beschikbaar moeten zijn in elk ziekenhuis. Het kost namelijk slechts 30 ml van uw eigen bloed.

Genezen van artrose wordt vermomd als duur medicijn

Door de politiek wordt het in Nederland onmogelijk gemaakt om je te laten behandelen met celtherapie. Een zeer goedkope en effectieve behandeling waarbij de lichaamseigen cellen van de patiënt worden gebruikt. Tegelijkertijd steekt de Nederlandse overheid, de Europese Unie en het Reumafonds vele miljoenen euro’s in de ontwikkeling van een medicijn voor de ‘Big Pharma’. Dit zogenaamde medicijn bestaat uit gekweekte cellen, afgenomen van je eigen buikvet, uit een duur laboratorium van een groot bedrijf. Uiteindelijk zal artrose ook in Nederland te genezen zijn maar op een manier dat de rijke rijker worden en de arme armer.

Medische bronnen:
Articular Cartilage Paste Graft

Platelet-Rich Plasma Injections for Advanced Knee Osteoarthritis: A Prospective, Randomized, Double-Blinded Clinical Trial

Het is een leugen dat artrose niet is te genezen
4.1 (82.63%) 38 votes

Over Maarten de Boer 117 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten.

21 Comments

  • Vreselijk is dat! Nekartrose, ik weet wat je dan voelt dag in dag uit!
   En dan krijg je een ontstekingsremmer voorgeschreven die eerst even werkt. Maar enkele weken later kom je erachter dat dit middel Meloxicam eigenlijk alleen maar klachten geeft ipv neemt!

 1. Ik heb 2 versleten knieën waarvan mijn orthopeed al lang geleden aan heeft gegeven dat het tijd word ze te vervangen voor protheses, maar ik verzet mij daar tegen. Hoop dat er een oplossing komt met stamcel behandeling. Waar in NL is een goede kliniek voor deze behandelingen?

  • Ik heb ook 2 knieën met athrose. Volgens de orthopead toe aan knieprothese.
   Ben wel heel benieuwd naar het nieuwe middel stamceltherapie. Wie kan mij daar meer over vertellen. Wordt het al vergoed door de ziekenkostenverzekering?
   Nu wel dagelijks pijn maar zie zoveel verschillende resultaten van een nieuwe knie.
   Zit echt op een alternatief te wachten.

 2. Het is erg hoopgevend te lezen dat er celtherapie mogelijk is bij artrose, ik hoop dat het snel in Nederland ook beschikbaar komt. Ik heb het vooral in m’n knieën. In het voor-en najaar doe ik een vastenskuur, dan heb ik een tijdlang minder last en kan weer beter bewegen, maar langzaam aan wordt het toch steeds wat erger.

 3. Prima, ik heb zelf al een paar keer een PRP behandeling gehad in mijn schouder.
  Toen ik op het punt stond stamceltherapie te proberen werd de kliniek in Nederland gesloten. Dus; heeft u een adres dichtbij Nederland?

 4. Al sinds mei 2013 artrose in heiligbeen (onder in de rug). Ik kan verder alles behalve gewoon zitten. Gaat redelijk goed wanneer ik mijn rechterbeen op iets leg dat dezelfde hoogte heeft dan de stoel waarop ik zit. Anders na 10 minuten enorme zenuwpijn naar mijn bil en been. Pijnpoli al die jaren maar ook dit heeft nauwelijks effect. Is hier ook iets aan te doen? Iemand een suggestie?

  • Alleen dit: Sterkte. Mijn onderrug heeft zwaar versleten tussenwervels. Dat is al ruim 30 jaar aan de gang, aldus de chiropractor. Hij kan me niet echt helpen, behalve door eens per maand een korte behandeling. Werkt wel wat, maar verder is lopen nog de beste oplossing en dat kan ik niet vanwege de knieën…

 5. In 2008 kreeg ik te horen dat ik n progressieve vorm van artrose heb. Heb in de loop der tijd veel morfine en nog steeds. Ik kan ermee leven, maar het is ook OVERLEVEN!

 6. Ik ben geïnteresseerd waar ik behandeld kan worden met de door u genoemde injectie met PRP (bloedplaatjes) in het gewricht. Ik wil graag (in het buitenland) is zo’n goedkope effectieve ‘celtherapie’ behandeling ondergaan. Adressen, websites welkom!!

 7. Hallo ik ben 35 jaar en heb last van artrose in mijn beide knieën en rug. Dit komt doordat ik in het verleden chemotherapie heb gehad (als kind) waardoor helaas een hoop beschadigd is. Wordt dit ook al in Nederland gedaan of in de buurlanden. Zodat ik weer normaal kan functioneren want de afgelopen 24 jaar doe ik dat al niet en de pijn wordt alleen maar erger. En een paar nieuwe knieën, tja nog zo’n 30 jaar wachten want ik ben te jong. En om nog 30 jaar met pijn te lopen, nee dank je. De kwaliteit van leven wordt dusdanig steeds minder, een hoop kan ik al niet meer. Maar geen pijn meer hebben….als dat kon. Maakt dat al een wereld van verschil.

 8. ik neem al 4 jaar zware pijnstillers, Ik kan niet zonder gaan werken (artrose onderrug) om de 14 dagen laat ik mij kraken. Ik geraak er niet vanaf en wil zo graag nog werken tot mijn pensioen. Ik wil dit zo graag proberen, Passen ze deze terapie ook toe in Belgie ??

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*