De toekomst van gewrichtsvervanging

Geen metaal of plastic maar biologisch weefsel


We hadden al in 2010 op ArtroseBlog over orthopedische chirurg Kevin Stone geschreven. Dit naar aanleiding van zijn presentatie bij TED talks. Daar vertelde hij over zijn revolutionaire techniek voor gewrichtsvervanging waarbij dierlijk weefsel wordt gebruikt voor het herstel van versleten gewrichten. De behandelmethode was bij honderden patiënten succesvol uitgevoerd en goedgekeurd door de Food and Drug Administration. In een vooruitblik in de toekomst voorspelde Dr. Kevin Stone het gebruik van lichaamseigen stamcellen voor de regeneratie van kapotte gewrichten. Nu zijn we bijna zeven jaar verder. Hoe ver zijn de voorspellingen van Dr. Kevin Stone uitgekomen?

Wie is Dr. Kevin Stone?

Dr. Kevin R. Stone is een pionier in de orthopedie. Hij ontwikkelt en test nieuwe technieken om gewrichten te herstellen en te regenereren. Hij heeft geneeskunde gestudeerd aan de Harvard University en is opgeleid tot orthopedisch chirurg aan de Stanford University. Internationaal is hij erkend als de deskundige op het gebied van kraakbeen- en meniscusherstel. Met meer dan 50 patenten op het uitvinden van nieuwe technieken en behandelingsmethodes heeft Dr. Kevin Stone voor miljoenen mensen wereldwijd de kwaliteit van het dagelijks leven verbeterd.

Celtherapie: behandeling met lichaamseigen stamcellen

Tegenwoordig behahandelt Dr. Kevin Stone in zijn kliniek “the Stone Clinic” kapotte gewrichten met injecties met lichaamseigen stamcellen en bloedplaatjes. Deze cellen worden uit het beenmerg van de patiënt gehaald en in het kapotte gewricht gespoten, voor het herstel en de regeneratie van het gewricht. Dr. Kevin Stone heeft al meer dan 20 jaar ervaring met stamcellen. De techniek wordt nu veel toegepast in de VS. Helaas biedt het huidige politieke klimaat in Nederland geen ruimte om celtherapie met stamcellen en/of bloedplaatjes (lichaamseigen cellen) bij pijnlijke gewrichten toe te passen.

Dr. Kevin Stone: “De beste behandeling is een behandeling met lichaamseigen cellen”

 

De toekomst van gewrichtsvervanging
4 (80%) 1 vote


Over Maarten de Boer 163 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten met onze Nieuwsbrief.

9 Comments

 1. Geweldig. Stamcel toedienen i.p.v. opereren. Waarom wordt het al niet VEEL meer toegepast?? Lees in Urtrecht maakt een 3-D printer opnieuw kraakbeen. U.M.C.Utrecht Science Park geprinte cellen kunnen kraakbeen of bot nabootsen. En de stamcelterapie nu al vele malen succesvol toegepast!!

 2. Wacht met veel interesse en spanning af tot dat dit ook in Nederland word toegepast. Heb veel heupproblemen en zou eigenlijk al op 20-08-2012 de eerste heupoperatie krijgen en zou mijn man meegaan als mijn buddy. Helaas overleed hij op 4-8-2012. Gebruik nu voedingssupplementen om me op de been te houden. Blijf graag op de hoogte van de vorderingen.

 3. Zo op het eerste gezicht lijkt stamceltherapie een revolutionaire oplossing voor artroseproblemen. Waarom wordt het in Nederland dan niet toegestaan? Ik heb van medici gehoord dat het een verhoogde kans op kanker geeft. Wat is hiervan waar?

  • Dag Jan,

   Doordat stamceltherapie door derden in een kwaad daglicht is gesteld, is het in Nederland verboden. Wij zijn geen artikelen en dergelijke over een verhoogde kans op kanker bij stamceltherapie tegengekomen.

 4. Dag Wim,

  Mijn man heeft een ernstige vorm van artrose in de lage rug en stamceltherapie zou de uitkomst kunnen bieden. Weet u waar in Europa dit wel is toegestaan buiten Nederland om, wij wonen zelf in Frankrijk maar ik heb gehoord dat het in Duitsland wel is toegestaan

 5. Als we alle informatie met betrekking tot toekomstige verbeteringen op het gebied van artrose behandeling, welke we momenteel op het internet kunnen vinden, moeten geloven dan ziet het er allemaal heel rooskleurig uit. In de praktijk echter blijkt dat het nog vele jaren gaat duren voordat er in Nederland mogelijk iets beters dan gewricht-vervangende operaties op artrose-patiënten toegepast mag worden. Jammer voor de meer dan 1 miljoen artrose-patiënten welke er momenteel rondlopen maar zij zullen hier denk ik niet meer van kunnen genieten. Ik hoop dat ik het mis heb en dat mogelijke verbeteringen zo spoedig mogelijk mogen worden toegepast.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*