Kinderen met artrose en fysiotherapie


Kinderen kunnen ook last hebben van artrose. Voor kinderen is het dan belangrijk dat zij hier speciale oefeningen voor gaan doen zodat zij er in het dagelijkse leven niet veel last of minder last van hebben. Er zijn kinderen die zich schamen omdat ze artrose hebben, daarom is het goed om snel naar fysiotherapie toe te gaan om de kinderen er aan te laten wennen en om hen er mee om te laten gaan. Kinderen kunnen op deze manier zichzelf oefeningen geven zodat ze soepeler kunnen bewegen. Dit kan gedaan worden als ze bijvoorbeeld artrose in de knie hebben, dan kunnen ze speciale handvaten van de fysiotherapie mee krijgen die ze dan thuis ook toe moeten passen. Bijvoorbeeld hoe ze het beste kunnen klimmen, of op de fiets kunnen stappen.

Kinderfysiotherapie

Fysiotherapie is voor kinderen vaak een leuke uitdaging, ze krijgen leuke oefeningen en zien ook snel vooruitgang. Als ze thuis volop aan de slag gaan met de oefeningen dan zal de fysiotherapeut dat ook zien en hen complimentjes geven, dat zorgt er voor dat de kinderen gemotiveerd blijven. Leg de kinderen zelf ook uit waarom zij naar fysiotherapie gaan, geef aan dat ze dan sneller weer op kunnen staan nadat ze in bed hebben gelegen of dat de vingers dan weer beter kunnen bewegen (natuurlijk afhankelijk van waar de artrose bij de kinderen zit). Er zijn niet super veel kinderen die last hebben van artrose, maar als het erfelijk is en veel in de familie voorkomt dan is de kans wel groter dat de kinderen hier op jongere leeftijd al last van hebben. Daarom is het zaak dat kinderen hier wat aan doen en samen met u als ouder naar de fysiotherapie gaan. Als de kinderen al wat ouder zijn kunnen zij alleen naar de fysiotherapie en kunnen zij zelf horen welke oefeningen ze moeten doen. Kinderen zullen in het begin twee keer in de week gaan en daarna kunnen ze het afbouwen na een keer per week. Het kan zijn dat wanneer de kinderen de oefeningen goed blijven doen dat ze na een tijdje mogen stoppen bij de fysiotherapie, dan kunnen zij namelijk zelf elke dag oefeningen doen en zorgen dat de spieren soepel blijven. Maar dat is per situatie verschillend en de fysiotherapie kan u hier het beste over informeren.

Kinderen met artrose en fysiotherapie
Geef uw beoordeling aan dit artikel


Over Maarten de Boer 155 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten.

1 Comment

  1. Ik vind het prachtig dat als het om kinderen gaat zien zij fysiotherapie als een spelletje en niet als iets met ziekenhuizen verbonden. Ik kan me voorstellen hoe moeilijk het voor de families met zulke problemen kan zijn, maar gelukkig als dit artikel zegt zijn er niet zoveel kinderen met zo’n situatie en dat kan snel met zo’n therapie snel behandeld worden! Als een ouder moet je dan alleen maar ervoor zorgen dat je een goede specialist hebt ūüôā

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*