APS injectie tegen artrose pijn en onstekingen

Innovatieve artrose behandeling die de oorzaak aanpakt

Wat is APS?

APS injectie therapie omvat een procedure waarbij een geconcentreerde oplossing van autologe groeifactoren en ontstekingsremmende eiwitten in het aangedane gewricht wordt geïnjecteerd. De APS injectie is ontworpen om ontstekingen en pijn te verminderen en tegelijkertijd het natuurlijke genezingsproces van het gewricht te stimuleren.

YouTube video

Drie jaar na toediening is de effectiviteit van een enkele APS-injectie nog duidelijk merkbaar, met 70% van de patiënten die een aanzienlijke vermindering in kniepijn rapporteren. [1]Kon E, Engebretsen L, Verdonk P, Nehrer S, Filardo G. Clinical Outcomes of Knee Osteoarthritis Treated With an Autologous Protein Solution Injection: A 1-Year Pilot Double-Blinded Randomized … Continue reading [2]A Multicenter, Double-Blind, Randomized, Placebo [Saline]-Controlled Pilot Study of a Single, Intra-Articular Injection of Autologous Protein Solution in Patients with Osteoarthritis of the Knee. … Continue reading [3]Kon E, Engebretsen L, Verdonk P, Nehrer S, Filardo G. Autologous Protein Solution Injections for the Treatment of Knee Osteoarthritis: 3-Year Results. Am J Sports Med. 2020 Sep;48(11):2703-2710. doi: … Continue reading

Aanvankelijk werd APS-therapie vooral toegepast bij knieartrose, maar de veelzijdigheid en effectiviteit ervan hebben ertoe geleid dat deze behandeling nu ook in Nederland beschikbaar is voor andere gewrichten. Dit biedt nieuwe hoop en mogelijkheden voor patiënten die op zoek zijn naar geavanceerde, niet-invasieve behandelingsopties voor hun gewrichtsklachten.

De term “Autologous Protein Solution” (APS) verwijst naar een behandeling die een oplossing gebruikt die rijk is aan eiwitten. Deze unieke eiwitoplossing wordt rechtstreeks afgeleid uit het bloed van de patiënt zelf.

Wat APS bijzonder maakt, is de samenstelling. De oplossing bevat een reeks bioactieve componenten – waaronder groeifactoren, cytokines, en interleukinen. Deze moleculen zijn van nature aanwezig in ons bloed en spelen een essentiële rol in het lichaamseigen genezingsproces.

De kracht van APS ligt in het verminderen van ontsteking en het bevorderen van het herstel van beschadigde weefsels. Door deze specifieke componenten te concentreren, biedt de APS-therapie een gerichte behandeling die niet alleen symptomen aanpakt maar ook bijdraagt aan het herstel op cellulair niveau. Dit maakt de APS-oplossing bijzonder rijk aan die elementen die essentieel zijn voor genezing en herstel, waardoor het een waardevolle optie is in de moderne medische praktijk.

Praktijkdemo APS injectie therapie voor specialisten

Deze video biedt u een stap-voor-stap demonstratie van het gehele proces, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke behandeling. Hoewel deze presentatie specifiek gericht is op medische professionals, hebben we het toegankelijk gemaakt voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in deze innovatieve aanpak.

APS-therapie kenmerkt zich door een efficiënte procedure met minimale hersteltijd. Uw bloed wordt afgenomen en binnen het daaropvolgende uur door een reeks verwerkingsstappen geleid. Het resultaat van deze verwerking, een geconcentreerde oplossing, wordt vervolgens via een injectie toegediend. Doorgaans kunt u binnen een uur weer comfortabel naar huis.

Wat is het verschil tussen PRP en APS?

In tegenstelling tot traditionele PRP injecties, waarbij een concentratie van groeifactoren uit het bloed van de patiënt wordt verkregen, gaat APS een stap verder door hetzelfde PRP als uitgangspunt te nemen en vervolgens een extra, meer gespecialiseerd filtratieproces toe te passen. Dit proces haalt specifieke bioactieve moleculen uit uw bloed, zoals cytokines en interleukinen.

Geïnteresseerd in APS injectie therapie? Vraag persoonlijk advies bij
orthopedisch chirurg Frank Rahusen

Mocht je geïnteresseerd zijn in verdere details over deze behandelingen of specifieke informatie wensen met betrekking tot jouw persoonlijke situatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met Dr. Rahusen.

Referenties[+]