Artrose en je zorgverzekering in 2018

Zorgverzekering
1)In 2018 ziet de zorgverzekering er anders uit dan in dit verzekeringsjaar. Per 1 januari 2018 zijn er namelijk een aantal wijzigingen van kracht. Dit heeft ook betrekking op verzekerden met last van artrose. Herken jij je daarin en wil je weten hoe het zit? Lees dan zeker verder.

Hoe ziet dit plaatje voor mensen met artrose er in 2018 uit en is het nodig om je verzekering aan te passen?

Artrose en je zorgverzekering in 2017

Momenteel worden de behandelingen met oefen- en fysiotherapie bij artrose vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hoeveel behandelingen je exact krijgt vergoed, is afhankelijk van het aanvullende verzekeringspakket dat je hebt gesloten. Dit varieert zo tussen de 9 en 36 behandelingen. In sommige gevallen betaal je een klein gedeelte van de behandelingen zelf. Sla je polisvoorwaarden erop na om te kijken hoe dat bij jou zit of neem contact op met je verzekeraar.

Artrose en je zorgverzekering in 2018

Vanaf 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen oefen- en fysiotherapie voor mensen met artrose aan knie- en heupgewrichten vergoed vanuit het basispakket. Dit betekent dat je niet langer een eigen bijdrage betaalt voor de eerste 12 behandelingen. Houd wel rekening met een eventueel eigen risico dat in rekening wordt gebracht. In het aanstaande verzekeringsjaar is dit bedrag vastgesteld op 385 euro.

Overstappen of wijzigen

Hoewel deze wijziging in het basispakket prettig nieuws is voor mensen met last van artrose, is het toch verstandig ook voor komend verzekeringsjaar de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Verzekeraars schrappen namelijk volgend jaar extra dekkingen in de aanvullende verzekering. Dit heeft ook betrekking op het maximaal aantal behandelingen voor bijvoorbeeld oefen- of fysiotherapie. Als je denkt meer dan 12 behandelingen nodig te hebben, is het zeker raadzaad te bekijken hoe je aanvullende polis er in 2018 uitziet.

Ben je niet tevreden over je huidige zorgverzekering? Je kunt tot en met 31 december 2017 overstappen naar een andere verzekeraar. Tot 1 februari 2018 heb je de mogelijkheid een keuze te maken voor een andere verzekeraar.

Kijk voor meer informatie op www.goedkoopstezorgverzekering.nl

Geef uw beoordeling aan dit artikel

Over Maarten de Boer 113 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*