Centrum voor artrose injecties

Een nieuwe horizon in de behandeling van artrose

Dr. Frank Rahusen, een ervaren orthopedisch chirurg bij SJG Weert, heeft met veel zorg en toewijding het initiatief OrthoAdviesAanHuis (OAAH) gelanceerd, specifiek gericht op de behandeling van artrose. Dit initiatief weerspiegelt zijn toewijding aan innovatie binnen de orthopedie en benadrukt een persoonlijke benadering in de zorg voor patiënten met artrose. OAAH stelt de patiënt centraal, waarbij Dr. Rahusen zijn uitgebreide medische kennis combineert met een sterke focus op de unieke zorgbehoeften van iedere patiënt. [1] Dr. F. Th. G. Rahusen / Orthopeed / BIG-nummer: 89.051.586.301

“In mijn rol als orthopedisch chirurg bij het ziekenhuis loop ik aan tegen de beperkingen van het huidige zorgsysteem, vooral gerelateerd aan de structuur van vergoedingen door zorgverzekeraars,” legt Dr. Frank Rahusen uit. “Met OrthoAdviesAanHuis kies ik bewust voor een andere aanpak. In plaats van de vaak gehaaste consulten in de polikliniek, bied ik uitgebreide consultaties aan bij TopZorg Weert voor patiënten met artrose, met de mogelijkheid voor een bezoek bij de patiënt thuis als dit beter aansluit bij hun situatie. Tijdens deze consultaties neem ik de tijd voor een lichamelijk onderzoek, stel ik een gedetailleerd medisch rapport op, en geef ik een gepersonaliseerd behandelplan en advies, afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt. Er is ook ruimte voor het uitgebreid beantwoorden van alle vragen. Echter, deze benadering, die buiten de gebruikelijke verzekerde zorg valt, noodzaakt tot een eigen bijdrage van de patiënt.”

Dr. Rahusen benadrukt verder: “Deze gepersonaliseerde aanpak maakt het mogelijk om gedetailleerd in te spelen op de individuele behoeften en situaties van patiënten, resulterend in meer persoonlijke en effectievere behandelplannen. Gebaseerd op de nieuwste medische inzichten en technieken, zet ik mij in voor hoogwaardige zorg aan mensen met artrose. Het herzien van conventionele zorgmodellen is essentieel. Een gewrichtsvervanging, zoals een knie- of heupprothese, is niet altijd de ideale oplossing. Ondanks dat het huidige systeem vaak naar dergelijke ingrepen neigt, is het cruciaal om elke patiënt zorgvuldig te evalueren en alle minder ingrijpende alternatieven te overwegen.”

In zijn streven om verder te kijken dan traditionele behandelmethoden, legt Dr. Rahusen zich toe op het bieden van bewezen, maar onderbenutte injectietherapieën zoals GEL- en APS-injecties voor de behandeling van artrose. Deze benadering weerspiegelt zijn vastberadenheid om de pijn en beperkingen die gepaard gaan met deze aandoening effectief te verminderen. Door zich te richten op therapieën die specifiek de gewrichtsfunctie verbeteren en de levenskwaliteit van patiënten significant verhogen, illustreert Dr. Rahusen zijn toewijding aan innovatieve zorg die tastbare resultaten biedt voor mensen met artrose.

APS-injecties: doorbraak in de behandeling van knieartrose

APS-injecties vertegenwoordigen een significante doorbraak in de behandeling van knieartrose. Deze methode verfijnt het principe van PRP (Platelet-Rich Plasma) therapie, waarbij groeifactoren geconcentreerd worden uit het eigen bloed van de patiënt. APS voegt hier nog een extra filtratieproces aan toe, dat essentiële bioactieve moleculen zoals cytokines en interleukinen isoleert en concentreert. Deze moleculen zijn van cruciaal belang bij het reguleren van ontstekingsreacties en het bevorderen van herstel in het aangetaste gewricht.

Het autologe karakter van APS-injecties zorgt ervoor dat patiënten behandeld worden met een substantie die volledig compatibel is met hun lichaam, wat ten goede komt aan de effectiviteit en veiligheid van de behandeling.

Uit onderzoeken blijkt dat deze injecties substantiële verlichting kunnen bieden voor symptomen van milde tot matige knieartrose, met positieve resultaten die tot 12 maanden na slechts één behandeling kunnen aanhouden. Dit benadrukt de potentie van APS als een effectieve oplossing voor de kortetermijnverlichting van artroseklachten. [2]Kuwasawa A, Okazaki K, Noda K, Nihei K. Clinical results of autologous protein solution injection for knee osteoarthritis with severe disease grade is inferior to mild or moderate grade. Sci Rep. … Continue reading

Dr. Rahusen wijst erop dat patiënten in de beginfases van artrose (stadium 2-3) bijzonder goed reageren op APS-injecties. In 70-80% van de gevallen is de behandeling effectief in het verminderen van symptomen bij deze groep patiënten, met een mogelijkheid tot verlengde effectiviteit bij herhaalde behandelingen. Door de therapie tijdig toe te passen, kan de progressie van artrose mogelijk worden vertraagd en kan de levenskwaliteit van patiënten significant worden verbeterd.

APS-injecties bieden dus niet alleen een innovatieve behandeloptie voor knieartrose, maar vertegenwoordigen ook een benadering die gericht is op het gebruik van lichaamseigen cellen voor herstel en verlichting. De toepassing van deze techniek door Dr. Rahusen markeert een belangrijke stap vooruit in het bieden van effectieve en veilige zorg voor patiënten met artrose.

Nieuwste generatie GEL-injecties voor de behandeling van knieartrose

Naast de innovatieve APS-injecties heeft Dr. Rahusen zich ook toegelegd op het toepassen van de nieuwste generatie GEL-injecties voor de behandeling van knieartrose. Deze injecties bevatten hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht, een substantie die onmisbaar is voor de smering van gewrichten en het behoud van gezond kraakbeen. Het is bewezen dat hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht van ≥ 3000 kDa aanzienlijk betere resultaten biedt op het gebied van pijnverlichting en verbetering van gewrichtsfunctie bij patiënten met knieartrose, vergeleken met varianten met een lager moleculair gewicht. [3]Hummer CD, Angst F, Ngai W, Whittington C, Yoon SS, Duarte L, Manitt C, Schemitsch E. High molecular weight Intraarticular hyaluronic acid for the treatment of knee osteoarthritis: a network … Continue reading

Dr. Rahusen heeft specifiek gekozen voor de allernieuwste generatie hyaluronzuur-injecties, die zich onderscheiden door een hoog moleculair gewicht van 3000 kDa. Deze bewuste keuze is een directe afspiegeling van zijn missie om patiënten te voorzien van behandelingen die niet alleen aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen, maar ook de meest effectieve resultaten beloven. Door zich te baseren op de meest actuele wetenschappelijke bevindingen, streeft Dr. Rahusen ernaar om zijn patiënten toegang te geven tot therapieën met de beste vooruitzichten op aanzienlijke verbetering van hun aandoening.

Belangrijke informatie over onverzekerde zorg

Het is van belang om te herhalen dat de diensten aangeboden door Dr. Rahusen, vallen onder onverzekerde zorg. Dit houdt in dat deze specifieke behandelingen niet door de reguliere zorgverzekering standaard worden gedekt en dat de kosten voor rekening van de patiënt kunnen komen. Dit geldt ook voor de consultatiekosten. We adviseren patiënten om vooraf een duidelijk beeld te krijgen van de totale kosten om zo een weloverwogen beslissing te kunnen maken.

DienstKosten
Consultatie450 EUR
APS-injectie therapie1.250 EUR
Gel-injectie therapie200 EUR

Mocht je geïnteresseerd zijn in verdere details over deze behandelingen of specifieke informatie wensen met betrekking tot jouw persoonlijke situatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met Dr. Rahusen via zijn e-mailadres: [email protected]

Referenties[+]