artrose lotgenoten

Voor lotgenoten, door lotgenoten. Hier kan je vragen stellen en de ervaringen lezen. Nieuwe inzichten geeft nieuwe hoop. Met elkaar in gesprek gaan.
Wanneer je artrose hebt in één of meerdere gewrichten kan dit moeilijk zijn om te accepteren. Artrose tast het kwaliteit van het leven aan. Helaas zijn er in Nederland nog geen ‘goede’ behandelingsmethoden beschikbaar. Uiteindelijk wordt een kunstgewricht geplaatst en de kleinere gewrichten worden met een schroef vastgezet. Men kan veel voordeel halen om ervaringen te delen met lotgenoten, een artrose praatgroep.

Voor lotgenoten, door lotgenoten

De facebook-pagina van ArtroseBlog heeft meer dan 14.000 leden. Maar hier kan je alleen reageren op de door onze geplaatste artikelen. Daarom hebben we besloten om de Facebook-groep: Babbelbox voor mensen met artrose op te richten. Hier kan je vragen stellen en ervaringen lezen die zijn opgedaan. Dit kan je nieuwe inzichten geven. En nieuwe inzichten geeft hoop op nieuwe kansen.

In gesprek gaan met lotgenoten

De huisarts of specialist laat je weggaan met: “Dan moet u het hier maar mee doen.” En dan moet je zelf maar uitzoeken ‘hoe verder te gaan’, dat is geen fijn gevoel. Daarom is het belangrijk om met lotgenoten in gesprek te gaan. Je wilt namelijk weten wat het gaat betekenen en wat de gevolgen kunnen zijn. Je kan aangeven wat je moeilijk vond en waar je nu nog tegenaan loopt. Lotgenoten kunnen vertellen over wat zij hebben ervaren en waar zij voordeel uit halen. Hier kan je dan mee aan de slag gaan en hopelijk helpt het je verder.

In Nederland komt artrose steeds meer voor. Dit komt omdat mensen ouder worden. Artrose is een ziekte waar men mee kan leren leven. Het gaat erom dat mensen zich aanpassen. Een gezondere levensstijl en indien nodig een operatie. Gelukkig komen er steeds meer behandelingsvormen door generatieve geneeskunde. Ook natuurlijke medicatie zoals bijvoorbeeld glucosamine wordt in Nederland steeds meer geaccepteerd.

Meld je nu direct aan door op de volgende link te klikken: Aanmelden: Artrose Babbelbox