Babbelbox voor Artrose lotgenoten

Nieuwe inzichten geeft hoop op nieuwe kansen

artrose lotgenoten

Voor lotgenoten, door lotgenoten. Hier kan je vragen stellen en de ervaringen lezen. Nieuwe inzichten geeft nieuwe hoop. Met elkaar in gesprek gaan.

Wanneer je artrose hebt in één of meerdere gewrichten kan dit moeilijk zijn om te accepteren. Artrose tast het kwaliteit van het leven aan. Helaas zijn er in Nederland nog geen ‘goede’ behandelingsmethoden beschikbaar. Uiteindelijk wordt een kunstgewricht geplaatst en de kleinere gewrichten worden met een schroef vastgezet. Men kan veel voordeel halen om ervaringen te delen met lotgenoten, een artrose praatgroep.

Voor lotgenoten, door lotgenoten

De facebook-pagina van ArtroseBlog heeft meer dan 14.000 leden. Maar hier kan je alleen reageren op de door onze geplaatste artikelen. Daarom hebben we besloten om de Facebook-groep: Babbelbox voor mensen met artrose op te richten. Hier kan je vragen stellen en ervaringen lezen die zijn opgedaan. Dit kan je nieuwe inzichten geven. En nieuwe inzichten geeft hoop op nieuwe kansen.

In gesprek gaan met lotgenoten

De huisarts of specialist laat je weggaan met: “Dan moet u het hier maar mee doen.” En dan moet je zelf maar uitzoeken ‘hoe verder te gaan’, dat is geen fijn gevoel. Daarom is het belangrijk om met lotgenoten in gesprek te gaan. Je wilt namelijk weten wat het gaat betekenen en wat de gevolgen kunnen zijn. Je kan aangeven wat je moeilijk vond en waar je nu nog tegenaan loopt. Lotgenoten kunnen vertellen over wat zij hebben ervaren en waar zij voordeel uit halen. Hier kan je dan mee aan de slag gaan en hopelijk helpt het je verder.

In Nederland komt artrose steeds meer voor. Dit komt omdat mensen ouder worden. Artrose is een ziekte waar men mee kan leren leven. Het gaat erom dat mensen zich aanpassen. Een gezondere levensstijl en indien nodig een operatie. Gelukkig komen er steeds meer behandelingsvormen door generatieve geneeskunde. Ook natuurlijke medicatie zoals bijvoorbeeld glucosamine wordt in Nederland steeds meer geaccepteerd.

Meld je nu direct aan door op de volgende link te klikken: Aanmelden: Artrose Babbelbox

2 1 vote
Artikelbeoordeling
Over Maarten de Boer 109 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten.
Subscribe
Abonneren op
guest
15 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Margo van den Berg
3 jaren geleden

Dag, Ik heb al 20 jaar ernsitige pijn in mijn linkerbil. Invaliderend want ik kan amper lopen, niet winkelen, wandelen, dansen etc. Onlangs is Piriformissyndroom gediagnosticieerd, vanwege een zenuwwortel die de Piriformisspier heeft gesplitst. In de afgleopen jaren een twintigtal fysiotherapeuten bezocht en ook een serie specialisten o.a. in Belgie. Ik ben intensief onderzocht, maar pas dit jaar een juiste MRI-scan gehad en afgelopen week de eerste Botox-injectie. Ik zou graag over mijn ervaringen willen schrijven om andere lotgenoten te helpen en de stappen in de behandelingen die in jullie Blog nu heel mooi op een rij staan, wetenschappelijk willen… Lees verder »

Evelien bijsterveld
Evelien bijsterveld
3 jaren geleden

Ik wou dat er eens naar je geluisterd wordt, vaak krijg je te horen je stelt je aan.

t v iwaarden
t v iwaarden
3 jaren geleden

S’ochtends sta ik op met opvliegers soms ook s’nachts,mijn leeftijd is 68 jaar.
Daarbij altijd een neus vol korstjes. Horen deze symptomen ook bij artrose, hebben meer mensen dat?

Ik heb artrose in al mijn gewrichten en constant pijn. Zit nu in een revalidatie kliniek die mij leert hoe ik er goed mee om kan gaan. Lopen gaat slecht, fietsen nog wel. Ik gebruik paracetamol 3 maal daags 1000 plus morfine.5

Gebruik ook natuurlijke producten maar die zijn erg duur.

Ton Heesakkers
Ton Heesakkers
3 jaren geleden

Ik lees altijd over knie”en en heupen. ik heb artrose in beide voeten bij het bovenste spronggewricht ik gebruik iedere dag celecoxib als ik ergens naar toe wil ga ik met m’n rolstoel Komt het vaak voor dat mensen het in de voeten hebben ??

wilma
wilma
3 jaren geleden

Ik wil graag ervaringen weten van mensen die stamcel therapie in de knie gehad hebben.

Meevissen henricus
2 jaren geleden

Ben ook op zoek naar mensen die al behandeld zijn met stamcellen.
Voornamelijk mensen met een knieartrose.
Maar tot nu toe heb ik ze nog niet gevonden.

Karin van der Lugt
2 jaren geleden

Geachte, ik heb progressieve polyartrose, al meerdere malen geopereerd aan mijn handen en polsen. Ontelbare behandelingen van mensendieck, fysiotherapie en heel heel veel medicatie, elk jaar is mijn 385,-euro heel snel op en betaal het in termijnen. Brexit slecht? Zou wel goed zijn dat Nederland uit de EU stapt, Het wordt onbetaalbaar voor de chronische zieke hard werkende burger, alleen als je rijk ben, dan.. Kan alles geregeld worden voor je. De rest kan de tja verzin maar wat. Wat is Nederland af gegleden in alles, een bananenrepubliek. Nog even dan zijn wij een derde wereldhandel.

Lotte
Lotte
10 maanden geleden

In belgie is dat anders. hier hebben we inderdaad een plafond van medische kosten. eenmaal daarover, betaald de ziektekas al jouw medicatie terug. ook ik heb poly artrose vanaf mijn 30 al. momenteel dus 21 jaar. het is ook erfelijk. mijn ene dochter van 26 heeft de ziekte ook. veel kan je doen met onstekingsremmers maar laat ik daar nu zwaar allergische reactie’s op hebben en een dosis is momenteel dodelijk voor mij. dus is het behelpen met pijnstilling op basis van morfine. de ene dag is het uit te houden maar je zit soms ook letterlijk met je handen… Lees verder »

Caroline
Caroline
3 maanden geleden
Reply to  Lotte

Hallo Lotte, mijn mama heeft ook artrose en pijn wordt erger en erger. Ook zij woont in het Gentse. Is de praatgroep opgericht? Ze zou zeker komen, want echt nood aan steun van lotgenoten. Grt, Caroline

Petronella
Petronella
2 jaren geleden

Nieuw hier. Lotgenoten gezocht in Apeldoorn.Kunnen groep vormen en elkaar ontmoeten. Vanaf 50 jaar en dames..hoor graag van jullie..email = [email protected]

Yvonne van Bueren
Yvonne van Bueren
1 jaar geleden

Ik wil heel graag met lotgenoten in contact komen en elkaar ontmoeten. Ik woon wel in Arnhem. Heb twee nieuwe heupen en artrose in de nek, onderrug en beide schouders. De knieen zullen ook wel een keer aan de beurt komen. Ik ben 60 jaar.

Yvonne
2 maanden geleden

Hallo Yvonne,
Ik zit nu voor het eerst op deze site. zie dus dat het al een jaar is geleden dat jij je op deze site hebt gemeld. ik zou graag met jou in contact willen komen.
Ik heb nl dezelfde klachten (artrose). Ik ben 64 jaar. groetjes.
 

Lotte
Lotte
10 maanden geleden

deze week na 20 jaar pijn de diagnose gehad van de auto imuumziekte poly artrose. nu 51 jaar, juist een eigen zaak opgestart, die ik terug mag opdoeken, want verbetering zit er niet meer in. ik was ondanks de pijn een heel actief iemand. ja dat gaat nu niet meer. ik heb 20 jaar geteerd op met wilskracht kom ik er wel. maar na bouten in mijn hals, mijn rug dat soms vergaat van helse pijnen, mijn polsen, mijn heup en nu mijn enkels. ik liep altijd op hakken, tot deze zomer, dat is dus ook gedaan. ik mag me… Lees verder »