Behandeling met hyaluronzuur

Injectie in heup

Uit klinische studies is gebleken, dat intra-articulaire injecties met het natuurlijke, viscoelastische materiaal hyaluronzuur een effectieve behandeling kan zijn voor het reduceren van de pijn en het vergroten van de mobiliteit bij de behandeling van artrose.

Het aanvullen van de natuurlijke synoviale vloeistof met hyaluronzuur herstelt en vergroot de rheologische eigenschappen van het synoviale compartiment. Het gebruik ervan bij mensen is voor het eerst beschreven in 1971 en sindsdien hebben veel studies laten zien, dat dit een effectieve behandeling is voor het verlichten van de symptomen van artrose.

Onderzoek naar hyaluronzuur injectie heup

Over Maarten de Boer 108 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten met onze nieuwsbrief. Klik hier om u aan te melden.

1 Comment

  1. Ik heb nu sinds twee Hyaluronzuur in mijn knie ,en heb er veel baat bij. Nu begin pijn in mijn rechterheup te krijgen, bij de aanhechtingen. Lastig allemaal als je nog veel te doen hebt, en veel moet staan voor je beroep.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*