In Nederland hebben bijna 1,5 miljoen mensen last van artrose. Uit onderzoek blijkt dat artrose en de samenhangende vraag naar kunstgewrichten in de toekomst exponentieel blijft doorgroeien. Dit heeft grote gevolgen voor de capaciteiten van de zorg en de gezondheidszorgkosten. Het is belangrijk daar nu al op te anticiperen door maximale aandacht voor preventie van artrose, het optimaliseren van de conservatieve behandeling van artrose en het introduceren van regeneratieve geneeskunde in Nederland zoals stamceltherapie.

Al meer dan 10 jaar worden de laatste onderzoeken naar chirurgische opties en niet-invasieve behandelingen op ArtroseBlog besproken. Wij doen ons best om deze artikelen in professionele en begrijpelijke taal te schrijven, zodat al onze lezers toegang krijgen tot de nieuwste inzichten in hoe gewrichtsklachten behandeld kunnen worden. Met deze informatie kunnen de lezers zelf bepalen hoe zij omgaan met hun klachten en hoe zij hun klachten kunnen (laten) behandelen.

De facebook-pagina van ArtroseBlog heeft meer dan 14.000 volgers. Je kan op deze pagina reageren op de door onze geplaatste artikelen.

De Facebook-groep: ‘’Babbelbox: Artrose Lotgenoten’’ is een besloten groep van ArtroseBlog en heeft ruim 3.000 leden. Hier kan je vragen stellen aan lotgenoten en ervaringen lezen die zijn opgedaan. Dit kan je nieuwe inzichten geven en nieuwe inzichten geeft hoop op nieuwe kansen.

We leven namelijk in een tijd dat artrose kan worden behandeld. Maar hiervoor is het belangrijk dat je zelf ook een bijdrage levert en bewust keuzes maakt. Want zoals bij de meeste lichamelijke klachten begint de behandeling daarvan met een gezonde leefstijl. Het is belangrijk dat u zich hiervan bewust wordt.

Bij twijfel over de juiste aanpak bij gewrichtspijn en -klachten raden we het je altijd aan om advies in te winnen bij je huisarts. Hij of zij kan je daarna ook doorverwijzen naar een orthopedisch specialist.

ArtroseBlog is bedoeld als informatiebron en vervangt geen medische diagnose.

Adresgegevens

ArtroseBlog
Bargelaan 200
2333 CW Leiden

Contactformulier