fitnesscentrum voor mensen met artrose

Lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel om artrose onder de knie te krijgen. Verschillende oefeningen helpen bij het ​​verlichten van pijn in de gewrichten. Het verhoogt de energie en helpt bij het ​​verbeteren van de mobiliteit en gewrichtsfunctie. Door de spieren te versterken, vertrek je de gewrichten.

Maar helaas, zelfs met het besef dat een bezoek aan het fitnesscentrum baat heeft. Dan hebben toch nog veel mensen met artrose moeite om te blijven oefenen. Men zegt dat de oefeningen pijn doen, in plaats van dat het helpt. Anderen hebben het te druk om op een regelmatige basis het fitnesscentrum te bezoeken. Om wat voor reden dan ook. Sommige hebben er gewoon de inzet niet voor.

Lid worden van een fitnesscentrum kan je helpen om op een regelmatige basis te oefenen. De meeste fitnesscentra hebben verschillende apparatuur en programma’s om de gewrichten te ondersteunen. Maar, voordat je lid wordt van een club. Overleg eerst met je huisarts of specialist om zeker te zijn dat hij/zij voorstander hiervan is.

Het is een misvatting dat alleen bodybuilders met uitpuilende spieren fitnesscentra bezoeken.

Gestructureerde omgeving

Veel mensen vinden dat er te veel afleidingen thuis zijn om te oefenen. Het is moeilijker om je te concentreren. Het is gemakkelijker om te concentreren op een oefening in een omgeving die uitsluitend voor dat doel bedoeld is. In een fitnesscentrum heb je nodige tijd en ruimte beschikbaar om goed te kunnen oefenen.

Fitnesscentrum, samen in een groep

Je wordt omringd door mensen in fitnesscentrum die daar zijn om hun lichamelijke gezondheid te verbeteren. Je kan je hierdoor laten inspireren. Gemotiveerd worden door de vooruitgang die je bij anderen ziet. Maar ook door je eigen vooruitgang. Het sociale aspect kan je houding en motivatie verbeteren tot een niveau dat je wellicht door alleen thuis te oefen niet kan bereiken.

Speciale programma’s

De meeste fitnesscentra bieden een verscheidenheid aan programma’s aan. Een instructeur die je helpt en aanbevelingen geeft. Veel van de programma’s zijn bedoeld voor mensen met fysieke beperkingen. Maar ook in fitnesscentra waar er misschien niet zo veel programma’s voor mensen met een beperking aangeboden worden. Is er meestal een instructeur die je kan helpen met het afstemmen van bepaalde oefeningen op jou vermogen.

Op fitnesscentra met een zwembad zijn aquarobics erg populair bij mensen met artrose. Maar ook lessen voor yoga, Pilates en Zumba zijn erg interessant.

Beschikbaarheid van apparatuur

fitnesscentra hebben een verscheidenheid van fitnessapparatuur die je waarschijnlijk niet thuis tot jou beschikking hebt. Je denkt misschien dat het grootste deel van de apparatuur niet geschikt is vanwege jou lichamelijke beperkingen. Fitnessapparatuur kan erg nuttig zijn, mits correct gebruikt of aangepast zijn. Loopbanden, crosstrainers en stationaire fietsen zijn erg nuttig voor mensen met artrose. Zelfs als je gewoon uit bent om te oefenen op een mat, kan de omgeving van de fitnesscentrum erg nuttig zijn.

Wees bereid om het eens te proberen

Er zijn veel patiënten met artrose die zich nooit hadden voorgesteld om naar een fitnesscentrum te gaan. Maar ontdekten dat het zeker de moeite waard was. Voordat je een keuze maakt, verken de mogelijkheden. Geef het een kans.