Gebroken heup door herseninfarct

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 17 februari 2018.

Het risico op een gebroken heup verdubbelt na een herseninfarct. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Vooral bij patiënten onder de 71 jaar, gedurende het eerste jaar na een herseninfarct, was het risico het grootst op een gebroken heup. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Dat resultaten zijn in het Amerikaanse tijdschrift Stroke gepubliceerd.

Jaarlijks breken ongeveer 18.000 Nederlanders, vooral ouderen, hun heup. Naar schatting overlijdt 20% binnen een jaar als gevolg van een gebroken heup. Uit onderzoek blijkt nu dat na een herseninfarct het risico op een gebroken heup twee keer zo hoog te ligt. Bij vrouwen ligt het risico nog iets hoger en bij patiënten onder de 71 jaar is de kans op een breuk zelfs vijf keer zo hoog als bij mensen die nooit een herseninfarct hebben gehad.

Artrose heup

Over Maarten de Boer 108 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten met onze nieuwsbrief. Klik hier om u aan te melden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*