Gewricht ontlasten helpt bij artrose

Artrose is een vervelende aandoening, vaak kennen mensen het onder de naam gewrichtsslijtage. Dit kan worden behandeld door het aangetaste gewricht tijdelijk te ontlasten. Dit is gebleken uit een studie van onderzoekster Femke Intema aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Zij heeft een aantal jonge mensen behandeld met ernstige artrose, de artrose bij deze mensen bevindt zich in de knie (gewrichtsdistractie). Dit betekent dat er operatief een frame rond het gewricht wordt geplaatst. In totaal heeft dit bij 75% van de mensen ervoor gezorgd dat er na enkele maanden een sterke vermindering was van de klachten. Uit dit onderzoek is ook naar voren gekomen dat het kraakbeen in het gewricht en het beschadigde bot zich hebben hersteld.

Voor dit onderzoek werd weefselherstel bij artrose altijd als onmogelijk gezien. Echter is nu het tegendeel bewezen, de behandeling is echter wel alleen gericht op pijnbestrijding, de andere aspecten waren bij dit onderzoek meer ‘bijzaak’.  Na de resultaten van dit onderzoek hebben de mensen met artrose meer hoop op een betere toekomst, de pijn kan worden aangepakt en daar kan nu zeker iets aan gedaan worden. Het is nog onduidelijk wat er verder gedaan gaat worden met deze onderzoeksresultaten, maar u kunt in ieder geval van geluk spreken dat het onderzoek heeft gewerkt en dat het ontlasten van het gewricht wel degelijk helpt bij mensen met artrose. U zou het zelf ook kunnen proberen als u erg veel last heeft. Raadpleeg dan uw arts en laat het onderzoek aan hen zien. Het is goed dat u zelf met aanbevelingen gaat komen, vaak denken artsen namelijk dat er niets aan de pijn te doen is dan alleen maar pijnstilling, maar nu heeft u het zelf kunnen lezen, er zijn wel degelijk mogelijkheden om uw pijnlijke gewricht pijnvrij te krijgen.

Dit onderzoek toont aan dat bij artrose in de knie het gewricht ontlast kan worden, maar als u artrose heeft op andere plaatsen dan kunt u ook dat pijnlijke gewricht tijdelijk gaan ontlasten. Er is dan wel een iets andere ingreep voor nodig, maar het is wel mogelijk. Met dit onderzoek is duidelijk geworden dat mensen met artrose geen pijn hoeven te hebben als er maar de juiste maatregelen worden genomen. Het onderzoek is weer een stap in de goede richting waardoor u weer meer hoop kunt houden op een betere toekomst met aanzienlijk minder veel pijnklachten.  Geeft u het daarom niet op, de onderzoeken komen steeds meer nieuwe en betere resultaten!

Over Maarten de Boer 108 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten met onze nieuwsbrief. Klik hier om u aan te melden.

1 Comment

  1. Ik ben blij te lezen dat er een manier is gevonden om pijn bij atrose te bestrijden en/of zlefs de conditie van het kraakbeen te verbeteren. Maar al mijn vingers zijn in mee of mindere mate aangetast door de atrose. Sommige vingers staan al helemaal krom. Hoe pas ik die nieuwe methode daarop toe? Kan dat wel?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*