Glucosamine, een aanrader bij artrose

Het proberen van Glucosamine

Het proberen van glucosamine is voor veel mensen een aanrader. Het middel is goed om eens te proberen omdat u dan zelf kunt gaan ervaren wat de voordelen hiervan kunnen zijn voor uw lichaam. Durft u de glucosamine te proberen of twijfelt u nog? Het kan zijn dat u het niet goed aandurft om de glucosamine ineens te gaan slikken, maar het kan geen kwaad, sterker nog, bij de onderzoeken die gedaan zijn naar het middel glucosamine zijn alleen maar goede resultaten naar voren gekomen. Dit zou een goede reden voor u kunnen zijn om te gaan beginnen met Glucosamine.

Het gaat erom dat u het gaat durven, u moet namelijk zelf de stap zetten om met glucosamine aan de slag te gaan. Een huisarts heeft het vaak niet zo met glucosamine en schrijft “echte” medicatie voor, maar daar moet wat aan gedaan worden. Glucosamine is namelijk een natuurlijk product en dat is beter dan de medicatie van de huisarts. Deze hebben namelijk ook weer allerlei bijwerkingen. Dus waarom zou u niet eens gaan proberen of de glucosamine een goed effect op u heeft? U kunt er op deze manier achter komen of dat u alle medicatie die u nu heeft, nog wel nodig heeft.

Het is meer dan het proberen waard, dus koop glucosamine in de winkel en lees de gebruiksaanwijzing goed door. Ook via internet kunt u glucosamine bestellen en kunt u zien wat dit met uw lichaam gaat doen omdat hier vaak ervaringen van gebruikers bij staan. Op deze manier kunt u vooraf al wat effecten bekijken en de voordelen ervaren.

Probeert u daarom nu eens wat glucosamine met uw lichaam gaat doen, want het is belangrijk dat u minder pijn heeft. De gewrichten moeten soepel worden gemaakt en daar is glucosamine een goede manier voor. Probeert u het daarom eens, want  dat geld kunt u toch wel eens in uw gezondheid investeren? Het is beter dan alle andere medicijnen dus doe het nu! Het gaat er om dat u zonder medicatie kunt leven maar wel met natuurlijke middelen aan de slag gaat en een goed middel voor u is glucosamine.

Goede resultaten met glucosamine

Er komen steeds meer goede ervaringen met glucosamine naar buiten. Dit is een goed teken, ook voor u. Dat betekent dat wanneer u artrose heeft, glucosamine ook u kan gaan helpen. Het is een wondermiddel, voor de meeste mensen. Het hangt er maar net vanaf hoe uw lichaam op glucosamine gaat reageren, maar normaal gesproken reageert uw lichaam hier goed op. Uw lichaam kent de stof daarom is er maar weinig waar het lichaam aan zou moeten wennen.

We hebben een mevrouw gesproken die kort even aan heeft gegeven wat zij van glucosamine vindt: “Ik ben nu zes weken bezig met Glucosamine, ik merk het resultaat nu al want ik heb minder pijn. Mijn huisarts geloofde me niet, maar ik ben gewoon wat minder medicijnen gaan gebruiken omdat ik niet echt het idee had dat deze hielpen.

Maar nu ik de glucosamine heb, merk ik echt wel verschil. Het scheelt me zoveel, ik kan makkelijker opstaan en ik heb gewoon echt veel minder pijn. Dit is dan ook de reden dat ik hier graag gebruik van zou blijven maken.

Na lang aandringen bij mijn huisarts heeft hij het goedgekeurd en hebben we samen een plan uitgestippeld. Zodra ik meer klachten krijg kan ik aankloppen voor medicatie maar voorlopig doe ik het zonder. Ik neem nu de glucosamine en daar kan ik het prima mee redden. Ik kan zelfs weer sneller opstaan uit mijn stoel als ik even heb gezeten, dat heb ik in maanden niet gedaan.

Daarom ben ik zo blij met dit middel, want ik weet zeker dat het meer mensen kan helpen. Ik twijfelde ook maar nu weet ik dat glucosamine echt een wondermiddel is en ik zou er echt niet meer mee willen stoppen.”

Zo ziet u maar, een korte tijd proberen en het effect kunt u zo merken. Gaat u daarom eens kijken wat het met u kan doen. Ervaar zelf de voordelen van glucosamine en deel uw ervaringen met anderen. Dit is namelijk de manier om andere mensen ook te laten zien wat de mogelijkheden zijn en wat de effecten van glucosamine zijn. Als u aan kunt tonen dat het bij u gaat helpen, dan is het voor anderen ook goed om dat te lezen dan beginnen zij ook sneller met een behandeling van Glucosamine.

Glucosamine ook in het eigen lichaam

Wist u dat Glucosamine een stof is die zich ook in ons eigen lichaam bevindt? Daarom is het ook echt een natuurlijk middel waar we gebruik van kunnen maken. Het zorgt er voor dat ons lichaam niet aan iets nieuws hoeft te wennen want de stof Glucosamine is al bekend is ons lichaam.

Als u denkt dat u met Glucosamine wilt gaan beginnen, dan kunt u dat gerust doen, het is namelijk een natuurlijk product wat zich al in ons lichaam bevindt. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het feit dat u misschien een reactie gaat krijgen of last krijgt van bijwerkingen, want met glucosamine is dat bijna niet mogelijk.

Er zijn weinig bijwerkingen bekend van glucosamine, puur omdat het een stof is die ons lichaam al kent. Raadpleeg daarom nu een apotheek en gaat u eens kijken of dat zij glucosamine verkopen en schaf het hier aan. Een andere optie is glucosamine via het internet bestellen, u kunt hier namelijk met een paar drukken op de knop glucosamine bestellen en ervoor zorgen dat u de komende maanden vooruit kunt. Vaak is dit nog goedkoper ook.

Het is een goed idee dat u met glucosamine gaat beginnen, want dat is de manier om er voor te zorgen dat uw lichaam van de medicatie af kan. In alle medicijnen zitten stoffen waardoor u last kan gaan krijgen van bijwerkingen. Daarom moet u daar niet aan beginnen maar moet u voor een goed product kiezen en denkt u daarbij eens aan glucosamine.

De goede ervaringen van andere gebruikers kunt u op het internet vinden. Er zijn ook artsen die veel goede ervaringen hebben met glucosamine. Ook aan hen zou u eens kunnen vragen wat de mogelijkheden zijn voor u. Vraag eens wat hij of zij de aanbevolen dosering vindt van glucosamine, dat is de manier voor u om te kijken of de Glucosamine bij u aan gaat slaan, als de arts er van op de hoogte is zou de arts samen met u kunnen gaan kijken naar de mogelijke effecten.

Wie weet kunnen er wat medicijnen vanaf! Daar gaat het namelijk om, uw lichaam zoveel mogelijk gewone stoffen terug geven, zoals glucosamine.

Het effect van Glucosamine

Glucosamine is een stof die ook in ons eigen lichaam aanwezig is. In bijna alle weefsels in ons eigen lichaam bevindt zich de stof Glucosamine. Het is namelijk een bouwstof van het kraakbeen. Dit heeft iedereen nodig. Maar glucosamine kan soms te weinig aanwezig zijn en daarom kan het nodig zijn dat u glucosamine gaat slikken, bijvoorbeeld voor mensen met artrose wordt dit sterk aangeraden. Bij artrose gaat het om versleten gewrichten, het is een aandoening aan het kraakbeen, dit kan in de knie, in de heup, de handen, het kan op allerlei plaatsen in ons lichaam voorkomen.

Er zijn verschillende onderzoeken gaande om te kijken hoe glucosamine precies werkt, maar hier is nog geen duidelijkheid over. Er zijn wel wat vermoedens maar ook deze worden momenteel weer onderzocht om te kijken wat er nu van waar is. Het effect is echter wel bekend.

Er zijn namelijk veel onderzoeken gedaan naar de werking van glucosamine. In het begin waren deze effecten erg wisselend, maar nu geven mensen vaak aan dat zij veel baat hebben bij het gebruik van glucosamine. Mensen hebben minder pijn en kunnen beter bewegen.

Echter zijn de resultaten niet bij iedereen meteen goed, het kan soms even duren voordat het middel gaat werken. Daarom is het belangrijk dat er tijd en aandacht aan wordt besteed, zodat u zelf kunt gaan proberen of glucosamine goed is voor uw lichaam en of dat u hieronder minder klachten gaat krijgen.

Heeft u last van artrose en nog geen ervaring met glucosamine? Dan wordt het aangeraden om hier eens een tijdje mee te beginnen, u kunt dan gewoon door gaan met alles wat u gewend bent te doen, maar u kunt dan kijken of er na een paar weken verbeteringen op zijn getreden. Als dit namelijk het geval is dan kan het zomaar zijn dat het middel glucosamine bij u goed aanslaat en er voor kan gaan zorgen dat u minder klachten heeft. Probeert u daarom nu eens wat glucosamine met uw lichaam gaat doen. Dit is de manier om er achter te komen wat u aan de pijn kunt doen.

Over Maarten de Boer 108 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten met onze nieuwsbrief. Klik hier om u aan te melden.

6 Comments

  1. Als je Glucosamine gaat slikken moet je dan stoppen met de medicijnen die de huisarts heeft voor geschreven….

    Vr Gr Bep

  2. Ik heb het heel lang gebruikt omdat ik artrose aan mijn knieën heb en het werkte fantastisch… Alleen kreeg ik gaandeweg last van maagklachten en verstopping. Mijn voedsel leek wel niet te verteren. Zat ik aan de lunch nog steeds met mijn ontbijt in mijn maag… Bij toeval las ik over bijwerkingen van glucosamine.. Sinds ik gestopt ben geen last meer van verstopping en veel minder last van mijn maag.. Ik vind het wel jammer want het werkte goed voor mijn knieën.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*