Glucosamine voor jong en oud

Het gebruik van gucosamine is niet afhankelijk van uw leeftijd. Gewrichtsproblemen kunnen namelijk op alle leeftijden voorkomen. Maar vooral ouderen en sporters krijgen de meeste last. Sommige sporters vragen erg veel van hun lichaam met alle gevolgen van dien. Glucosamine kan dan een veilige en gemakkelijke manier zijn om uw gewrichten in een zo goed mogelijke conditie terug te brengen.

Dit geldt voor top-sporters, sporters, ouderen en alle anderen die last hebben van hun gewrichten. Het geeft verlichting en daardoor kunt u beter bewegen, waardoor u dat ook steeds meer en graag gaat doen. Het kringetje is op deze manier weer rond.

Gebruik van glucosamine

De inname van de glucosamine is eenvoudig, waardoor dit voor jong en oud geen belemmering hoeft te zijn: er is glucosamine in vaste en in vloeibare vorm verkrijgbaar. U kunt capsules of pillen slikken. Sommigen vinden dat vloeibare glucosamine sneller en beter wordt opgenomen door het lichaam. Als u glucosamine koopt, neem dan de beste.

Let erop dat er behalve de glucosamine ook chondroitine in het preparaat is verwerkt.

Deze beide stoffen versterken elkaar namelijk. Bij alles wat met het minder worden van het kraakbeen heeft te maken mag u glucosamine gebruiken. Soms zelfs om problemen met het kraakbeen te voorkomen: denk aan sporters. Dus bij last van uw knieschijf, knie, enkel, of rug begin met het innemen van glucosamine en sta versteld van het mooie resultaat.

De glucosamine slaat niet bij iedereen de eerste dagen al aan, even volhouden dus en geduld voor een fijner leven. Heeft u andere klachten bijvoorbeeld hoge bloeddruk, nierproblemen, diabetes of gebruikt u antibiotica overleg dan eerst met uw huisarts.

Er zijn geen bijwerkingen bekend, behalve dan de allergie voor schaaldieren die kan voorkomen. Het is trouwens een goed gebruik om bij alles wat u extra inneemt aan voedingssupplementen, vitaminen, medicatie, homeopathische middelen, uw arts op de hoogte te brengen.

Deel uw resultaat met glucosamine

Wanneer het resultaat van de glucosamine na een tijdje door uzelf wordt ervaren, deel dit dan met anderen. Hiervan kan iedereen profiteren en met minder stijfheid of pijn door het leven gaan. U kunt anderen een dienst bewijzen.

Over Maarten de Boer 108 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten met onze nieuwsbrief. Klik hier om u aan te melden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*