Mensen met artrose hebben vaak te maken met een combinatie van gewrichtspijn en zwelling. Hierdoor kunnen eenvoudige activiteiten als staan ​​of lopen een uitdaging worden. Gelukkig kunnen het dragen van de juiste schoenen wonderen doen om de mobiliteit te verbeteren en pijn te verlichten. 

De belangrijkste eigenschappen van goede schoenen bij artrose zijn:

  • minimalistisch (denk op blote voeten)
  • minimale steunzolen
  • flexibiliteit
  • zachtheid / demping

Zoek naar zachte, flexibele sneakers of wandelschoenen die zijn ontworpen om de biomechanica van blootsvoets lopen na te bootsen.

Waarom je steunzolen moet vermijden bij artrose

Steunzolen geven de voet ondersteuning in plaats van de voet te stimuleren. Hierdoor werken ze vaak maar tijdelijk. Platte, harde ondergronden en stabiliserende steunzolen beperken de spieren, de vrijheid van bewegen en een actieve voetafwikkeling.

Pijnvrij lopen…het kan echt!

In mijn 15 jaar als praktiserend fysiotherapeut ben ik altijd op zoek geweest naar een middel dat aan lichamelijke gezondheid kan bijdragen. Aan de mogelijkheden van behandelen zit een limiet en daarnaast is het erg belangrijk dat je in je dagelijks leven ervoor zorgt dat pijnklachten niet meteen weer terugkomen. 

YouTube video
Heeft u last van reuma of artrose?

Ik ben ervan overtuigd dat het lopen op kybun schoenen de beste oplossing is naar een beter leven met minder pijn.

Mensen met pijnklachten door artrose zijn geneigd op een andere manier te gaan bewegen. Ze proberen de pijn te verminderen door de druk van het gewricht af te halen en te gaan compenseren. Helaas is dit precies de oorzaak waardoor men vaak in een vicieuze cirkel belandt. Wanneer het artrosegewricht te weinig beweging krijgt, wordt het geleidelijk steeds stijver. Daarom is de beste therapie actiever te worden en beter te gaan bewegen. 

De zacht elastische kybun schoenen bevorderen de gezondheid. De elasticiteit zorgt ervoor dat schokken worden opgevangen en kan de artrose stoppen te verergeren. Vrijwel alle mensen met artrose voelen direct pijnvermindering en lopen beter vanaf de eerste passen.

Wij bieden je de mogelijkheid om onze schoenen gratis uit te proberen. Dit stelt je in staat om zelf te ervaren hoe makkelijk het is om zonder pijn te kunnen lopen. Ook ben je van harte welkom in ons Experience Center in Zoeterwoude en indien gewenst, kan ik je ter plekke begeleiden en adviseren.

Mochten de schoenen toch niet bevallen, stuurt je deze kosteloos terug en ontvangt je het aankoopbedrag direct terug. Je loopt dus geen enkel financieel risico.

Kybun schoenen online bestellen

Jochem Klein

FYSIOTHERAPEUT