heup

Heup oefeningen


Probeer de oefeningen zo uit te voeren dat u er geen pijn bij ervaart. Daarnaast is het belangrijk om een oefening regelmatig af te wisselen met een andere oefening of te onderbreken met rust. De oefeningen kunt u zowel in bed als op een vloermatje doen. Als u merkt dat de oefeningen soepeler verlopen herhaalt u de oefeningen nog een keer.

Rug oefening 1 e1624955450374

Heup Oefening 1

Trek uw rechterbeen op en probeer uw onderbeen te pakken. Trek nu voorzichtig uw knie naar uw borst en probeer dit een moment vast te houden, daarna hetzelfde met het andere been. Doe deze oefening 10 keer links en tien keer rechts en probeer steeds verder op te rekken.

Heup oefening 2

Heup Oefening 2

Met een gestrekt been rondjes draaien, eerst met de klok mee en dan tegen de klok in, over het andere been. Probeer een zo groot mogelijke cirkel te maken. Daarna hetzelfde met uw andere been. Herhaal deze oefening 5 keer links en 5 keer rechts.

Heup oefening 3

Heup Oefening 3

Breng het gestrekte been zijwaarts zo ver mogelijk over het andere been. Probeer zover mogelijk te komen en te rekken. Daarna hetzelfde met uw andere been. Herhaal deze oefening 5 keer links en 5 keer rechts.

Heup oefening 4

Heup Oefening 4

Blijf op uw rug liggen, leg uw handen op de buik en trek de voeten naar u toe. Beweeg uw buik omhoog en maak een holle rug. Deze oefening kan in het begin lastig zijn. Herhaal deze oefening 5 keer.

Heup oefening 5

Heup Oefening 5

Ga op uw linkerzijde liggen en beweeg het rechter been enkele malen zo hoog mogelijk en probeer de hoogste stand een moment vast te houden. Ga nu op uw rechterzijde liggen en herhaal deze oefening met het linker been.