Wetenschappers ‘weer’ positief over glucosamine

Recent werd op het internationale kraakbeen congres in Chicago door de vooraanstaande hoogleraar professor Bruce Caterson van de universiteit van Cardiff zijn onderzoek naar de werking van glucosamine op ons kraakbeen gepresenteerd. Professor Caterson heeft de afgelopen 30 jaar onderzoek verricht naar de werking van glucosamine en andere voedingssupplementen. Zijn conclusie is dat glucosamine zonder meer een positief effect heeft op het vertragen en herstel van slijtage.

knie professorKraakbeen herstelt

Professor Bruce Caterson liet ook röntgen foto’s zien van zijn eigen knie waarop duidelijk het effect te zien is van het slikken van de glucosamine. Het kraakbeen heeft zich hersteld, de ruimte tussen de botten is duidelijk toegenomen.

Dr. Herman de Boer maakte eerder kennis met professor Caterson op het internationale kraakbeen congres in 2012 in Toronto. Bij de tweede ontmoeting in Chicago hebben ze afgesproken om samen een onderzoek te starten naar het gebruik van glucosamine in Nederland.


 

Dr. Herman de Boer en prof. Bruce Carterson

In een recente studie over glucosamine en chondroïtine wordt onomstotelijk het positieve effect aangetoond van het gebruik van glucosamine-chondroïtine bij slijtage.

Bron: Glucosamine and chondroitin for knee osteoarthritis: a double-blind randomised placebo-controlled clinical trial evaluating single and combination regimens. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24395557

Over Maarten de Boer 108 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten met onze nieuwsbrief. Klik hier om u aan te melden.