Judo helpt tegen gebroken heup

Veel ouderen met botontkalking (osteoporose) zijn bang om te vallen en daardoor een gebroken heup op te lopen. Judo kan ouderen helpen een val zo te breken dat zij zichzelf niet ernstig verwonden. Onder bepaalde condities is het verantwoord om deze mensen met minder sterke botten judotraining aan te bieden.

De valtechnieken die ouderen kunnen aanleren zijn gebaseerd op judo. Hierbij wordt de val omgezet in een rollende beweging. Uit onderzoek blijkt dat deze manier van vallen de kans op botbreuken minimaliseert.

Ouderen zijn goed instaat deze valtechniek aan te leren. De Judotechnieken kunnen de impact op de heup tijdens een valpartij aanzienlijk verminderen. Daarmee zouden deze judotechnieken heupfracturen bij mensen met botontkalking kunnen voorkomen.

Over Maarten de Boer 108 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten met onze nieuwsbrief. Klik hier om u aan te melden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*