knie

Knie oefeningen


Deze oefeningen zijn bedoeld om uw knie soepeler te maken. Belangrijk voor het verminderen van de pijn en stijfheid van uw knie zijn stevige bovenbeenspieren. Hiermee verbetert u de functie en de stabiliteit van de knie. Het is verstandig om na de oefeningen de knie te koelen met een koelpakket wanneer de knie warm aanvoelt.

Knie oefening 1 e1624905968510

Knie Oefening 1

Bovenbeenspieren versterken – Ga op één been staan en houdt u vast aan een stoelleuning. Buig het been waarop u staat een beetje. Blijf op deze houding 30 seconden staan. Herhaal dit met het andere been en doe deze oefening 10 keer.

Knie oefening 2

Knie Oefening 2

Bovenbeenspieren versterken – In zittende houding enkele seconden de knieschijf aantrekken waardoor de bovenbeenspieren aanspannen. Leg uw hand op uw bovenbeen zodat u de spieren voelt aanpassen.

Knie oefening 3

Knie Oefening 3

Bovenbeenspieren versterken – Heeft u een trap dan kunt u om en om met het ene en het andere been de eerste trede op en af gaan. Probeer daarbij de knie zover mogelijk te buigen. Houd met één hand de trapleuning vast.

Knie oefening 4

Knie Oefening 4

Functie van de knie verbeteren – Ga met een gestrekte rug op een stoel zitten. Buig het linkerbeen en duw met het rechterbeen het linkerbeen zo ver mogelijk naar achter. Houd dit 10 seconden vast. Daarna hetzelfde met het andere been. Doe deze oefening 10 keer links en tien keer rechts en probeer steeds verder op te rekken.

Knie oefening 5

Knie Oefening 5

Functie van de knie verbeteren – Het strekken van de knie. In zittende houding met de voet op een doekje op een gladde vloer het been uitstrekken en probeer steeds verder te komen tot dat het been geheel gestrekt is.

Knie oefening 6

Knie Oefening 6

Stabilisatie van de knie verbeteren – Ga op één been staan en houdt u vast aan een stoelleuning. Buig het been waarop u staat een beetje. Blijf op deze houding 30 seconden staan. Herhaal dit met het andere been en doe deze oefening 10 keer.