Lasertherapie bij artrose

Lasertherapie bij artrose

Nieuwe ontwikkelingen in lasertherapie bieden een effectieve en medicijn vrije optie bij de behandeling van artrose. Medicijnen blijven vaak een belangrijke rol spelen bij pijnbestrijding. Maar langdurig gebruik van sterke pijnstillers heeft vele bijwerkingen en kan zelfs verslavend zijn.

Lasertherapie, ook wel low-level lasertherapie (LLLT) genoemd, vermindert pijn en ontstekingen door het eigen genezingsproces van het lichaam te stimuleren.

Genezingsproces van het lichaam stimuleren

In onderstaande video legt dr. George Hegedus visueel uit hoe je met Low Level Laser Therapie het eigen genezingsproces van het lichaam kunt stimuleren.

Hoe werkt laser therapie?

Het licht van de laser veroorzaakt foto-biochemische reacties in cellen. Lichtgevoelige moleculen kunnen laserstraling absorberen. Dit ingenieus proces dat ook wel fotobiomodulatie wordt genoemd zorgt voor een verhoogde productie van adenosine-triphosphatase (ATP). Dit is cellulaire biochemische energie. ATP zorgt voor meerdere positieve fysiologische reacties, zoals de verhoging van de cellulaire stofwisseling en bespoedigt herstel en genezing.

Cellen die beschadigd zijn door letsel of onder constante ontsteking of overbelast zijn, kunnen niet optimaal functioneren om de benodigde stoffen voor herstel te produceren. Door middel van fotobiomodulatie kan je deze cellen een boost geven.

Lasertherapie is te vergelijken met het gebruik van startkabels wanneer een auto niet wil starten.

Lasertherapie vermindert de gevoeligheid van de zenuwuiteinden die het pijngevoel veroorzaken en verhoogt bovendien de afgifte van endorfine. Endorfine onderdrukt vervolgens de pijn. Het vermindert ook de stof in de cellen die de ontstekingsreacties activeren.

Uitkomst van groot wetenschappelijk onderzoek

De conclusie van een meta-analyse van gerandomiseerde placebo gecontroleerde onderzoeken over de effectiviteit van low-level lasertherapie bij knieartrose: “LLLT vermindert de pijn en verbetert de mobiliteit bij knieartrose zonder ongewenste bijwerkingen [1]Efficacy of low-level laser therapy on pain and disability in knee osteoarthritis: systematic review and meta-analysis of randomised placebo-controlled trials.” Wetenschapper vinden dan ook dat de huidige richtlijnen omtrent de behandeling van knieartrose ‘out of date’ zijn. En gezien de noodzaak voor medicijn vrije behandelingen is lasertherapie bij artrose een serieuze optie[2]Guidelines versus evidence: what we can learn from the Australian guideline for low-level laser therapy in knee osteoarthritis? A narrative review. Uit onderzoek blijkt dat LLLT effectief is bij artrose bij een bepaalde golflengte en energiedichtheid.

Voor mensen met chronische pijn zoals artrose biedt lasertherapie een medicijn vrij alternatief.

Low Level Laser therapie in Nederland

Het is nu mogelijk om Laser therapie veilig thuis te gebruiken. De gepatenteerde technologie van Safe Laser is niet schadelijk voor de ogen en is door de Europese unie gecertificeerd als medisch thuishulpmiddel.

Safe Laser werkt met een therapeutische golflengte en energiedichtheid (808nm) conform aan de laatste wetenschappelijke inzichten.

Daya Visschers, eigenares van Pijncentrum Echt, is de drijfveer achter Safe Laser in Nederland en België. Ze is een voorstander van combinatie therapieën. Ze zegt hierover: ’’Herstel realiseer je nooit door één onderdeel aan te pakken. Safe Laser komt al heel erg ver door de triggerpoints en mitochondrien aan te pakken maar soms heeft een aanvullende therapie absoluut meerwaarde. Door de behaalde resultaten met Safe Laser in Nederland durf ik 100% achter deze medicijn vrije artrose therapie te staan.”

Daya biedt dan ook een ‘30 dagen niet goed, geld terug garantie’. Wel zegt ze daarbij: ‘’ Er is geen garantie dat je binnen 30 dagen pijnvrij bent. Het is namelijk niet realistisch om te denken dat een chronische klacht waar je al jaren last van hebt binnen één maand verdwijnt. Het kan soms maanden duren maar eenmaal pijnvrij is blijvend pijnvrij, zonder nog te behandelen en vaak zonder de gebruikelijke medicatie.’’

Safe Laser thuistherapie

De aanschaf van Safe Laser thuistherapie kost 1.515 euro. Je bent dan eigenaar van een Safe Laser 500 waarmee je de komende 30 jaar de meest uiteenlopende ouderdomsklachten zelf eenvoudig en veilig thuis behandelen.