Lasertherapie bij artrose

Lasertherapie bij artrose

Nieuwe ontwikkelingen in lasertherapie bieden een effectieve en medicijn vrije optie bij de behandeling van artrose. Medicijnen blijven vaak een belangrijke rol spelen bij pijnbestrijding. Maar langdurig gebruik van sterke pijnstillers heeft vele bijwerkingen en kan zelfs verslavend zijn.

Lasertherapie, ook wel low-level lasertherapie (LLLT) genoemd, vermindert pijn en ontstekingen door het eigen genezingsproces van het lichaam te stimuleren.

Genezingsproces van het lichaam stimuleren

In onderstaande video legt dr. George Hegedus visueel uit hoe je met Low Level Laser Therapie het eigen genezingsproces van het lichaam kunt stimuleren.

Hoe werkt laser therapie?

Het licht van de laser veroorzaakt foto-biochemische reacties in cellen. Lichtgevoelige moleculen kunnen laserstraling absorberen. Dit ingenieus proces dat ook wel fotobiomodulatie wordt genoemd zorgt voor een verhoogde productie van adenosine-triphosphatase (ATP). Dit is cellulaire biochemische energie. ATP zorgt voor meerdere positieve fysiologische reacties, zoals de verhoging van de cellulaire stofwisseling en bespoedigt herstel en genezing.

Cellen die beschadigd zijn door letsel of onder constante ontsteking of overbelast zijn, kunnen niet optimaal functioneren om de benodigde stoffen voor herstel te produceren. Door middel van fotobiomodulatie kan je deze cellen een boost geven.

Lasertherapie is te vergelijken met het gebruik van startkabels wanneer een auto niet wil starten.

Lasertherapie vermindert de gevoeligheid van de zenuwuiteinden die het pijngevoel veroorzaken en verhoogt bovendien de afgifte van endorfine. Endorfine onderdrukt vervolgens de pijn. Het vermindert ook de stof in de cellen die de ontstekingsreacties activeren.

Uitkomst van groot wetenschappelijk onderzoek

De conclusie van een meta-analyse van gerandomiseerde placebo gecontroleerde onderzoeken over de effectiviteit van low-level lasertherapie bij knieartrose: “LLLT vermindert de pijn en verbetert de mobiliteit bij knieartrose zonder ongewenste bijwerkingen [1]Efficacy of low-level laser therapy on pain and disability in knee osteoarthritis: systematic review and meta-analysis of randomised placebo-controlled trials.” Wetenschapper vinden dan ook dat de huidige richtlijnen omtrent de behandeling van knieartrose ‘out of date’ zijn. En gezien de noodzaak voor medicijn vrije behandelingen is lasertherapie bij artrose een serieuze optie[2]Guidelines versus evidence: what we can learn from the Australian guideline for low-level laser therapy in knee osteoarthritis? A narrative review. Uit onderzoek blijkt dat LLLT effectief is bij artrose bij een bepaalde golflengte en energiedichtheid.

Voor mensen met chronische pijn zoals artrose biedt lasertherapie een medicijn vrij alternatief.

Low Level Laser therapie in Nederland

Het is nu mogelijk om Laser therapie veilig thuis te gebruiken. De gepatenteerde technologie van Safe Laser is niet schadelijk voor de ogen en is door de Europese unie gecertificeerd als medisch thuishulpmiddel.

Safe Laser werkt met een therapeutische golflengte en energiedichtheid (808nm) conform aan de laatste wetenschappelijke inzichten.

Daya Visschers, eigenares van Pijncentrum Echt, is de drijfveer achter Safe Laser in Nederland en België. Ze is een voorstander van combinatie therapieën. Ze zegt hierover: ’’Herstel realiseer je nooit door één onderdeel aan te pakken. Safe Laser komt al heel erg ver door de triggerpoints en mitochondrien aan te pakken maar soms heeft een aanvullende therapie absoluut meerwaarde. Door de behaalde resultaten met Safe Laser in Nederland durf ik 100% achter deze medicijn vrije artrose therapie te staan.”

Daya biedt dan ook een ‘30 dagen niet goed, geld terug garantie’. Wel zegt ze daarbij: ‘’ Er is geen garantie dat je binnen 30 dagen pijnvrij bent. Het is namelijk niet realistisch om te denken dat een chronische klacht waar je al jaren last van hebt binnen één maand verdwijnt. Het kan soms maanden duren maar eenmaal pijnvrij is blijvend pijnvrij, zonder nog te behandelen en vaak zonder de gebruikelijke medicatie.’’

Safe Laser thuistherapie

De aanschaf van Safe Laser thuistherapie kost 1.515 euro. Je bent dan eigenaar van een Safe Laser 500 waarmee je de komende 30 jaar de meest uiteenlopende ouderdomsklachten zelf eenvoudig en veilig thuis behandelen.

9 Reacties

 1. Hoewel ik overtuigd gen dat jullie het goed bedoelen, geloof ik hier totaal niets van. Injecties met corticosteroïden gehad, maakt het alleen maar erger. Het bedrag dat neergeteld moet worden, besteed ik wel aan leukere dingen. Polyartrose is niet te genezen.

  1. Beste Tineke bedankt voor uw reactie, op deze website staan een tiental artikelen waarin staat dat corticosteroïden Injecties heel erg schadelijk zijn. De noodzaak is er om behandelingen te ontwikkelen die niet schadelijk zijn. En daarom is er gekozen om dit artikel te publiceren. Het gaat hier immers om een alternatief voor schadelijke artrose medicijnen. Ja, u zou ook de nieuwste IPhone kunnen kopen voor het geld. Ik informeer u alleen maar.

   1. Hallo Annemie,

    Het klopt dat de laser therapie in eerste instantie erg duur lijkt, maar eigenlijk is het in verhouding heel goedkoop. Vergelijkbare professionele apparaten kosten vaak 10 x zo duur met hetzelfde effect en eindresultaat. We kunnen deze prijs helaas niet zelf veranderen aangezien deze prijs wereldwijd is vastgelegd. Om u tegemoet te komen bieden wij alle begeleiding kosteloos aan zodat u vertrouwd kunt starten met de behandeling en zo een pijnvrij gevoel tegemoet gaat. En eenmaal pijnvrij is blijvend pijnvrij, zonder nog te behandelen en in bijna alle gevallen zonder de gebruikelijke medicatie. U kunt meer informatie teruglezen via http://www.happyzonderpijn.nl

    Met vriendelijke groet,

    Daya
    Safe Laser specialist

 2. Ik kwam op de site van safelaser een nieuwere variant tegen. De ‘Safe Laser 1800 Infra’. Is deze hiervoor ook te gebruiken? Ik zou de lasertherapie overigens best een paar maanden willen uitproberen, om te ervaren dat of dit een effectief middel is tegen mijn knieartrose.

  1. Hallo Henk,

   U spreekt met Daya van Het PijnPlein (voorheen Pijncentrum). De Safe Laser 1800 heeft dezelfde effectiviteit als de Safe Laser 500. We hebben enorm veel positieve ervaringen bij knieartrose binnen enkele maanden. Voor een pijnvrij gevoel is de Safe Laser thuis therapie absoluut een aanrader. U kunt ons benaderen op 06-27536008 voor meer informatie, wij helpen u graag verder.

   Met vriendelijke groet,

   Daya
   Het PijnPlein / Safe Laser

 3. Door de laser therapie ben ik juist meer pijn gaan ervaren in mijn zenuwstelsel. Heel vreemd. Als ik dit wist was ik hier nooit aan begonnen!

  1. Hallo A. Pereira,

   Wat vervelend om te horen. Het is vaak gebruikelijk dat er een korte periode meer pijn komt en daarna neemt de pijn af. Is de pijn uiteindelijk niet afgenomen? Ik hoor het graag of we hier samen met een ervaren Safe Laser arts naar kunnen kijken. Ik hoop dat u net als velen anderen ook de voordelen van Safe Laser kunt ervaren. U mag contact met ons opnemen via 06-27536008. We helpen graag verder om te kijken wat voor uw pijnklachten mogelijk is.

   Met vriendelijke groet,
   Daya

   Safe Laser specialist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *