Totale heupvervanging

Totale heupvervanging is een veilig en klinisch bewezen chirurgische ingreep. Fabrikanten en orthopedisch chirurgen hebben samengewerkt in het verfijnen van de implantatie technieken.
Minimaal Invasieve Chirurgie (MIS) wordt gedefinieerd als een chirurgische techniek uitgevoerd door middel van een korte huidincisie en het vóórkomen van schade aan spieren en pezen. Alléén de voorste aanpak (AMIS) volgt deze principes. Andere minimaal invasieve benaderingen worden geassocieerd met spier-en / of pees letsel.
De AMIS is de enige techniek die een pad volgt precies tussen alle spieren en zenuwen door. Dit vermindert aanzienlijk de risico op schade aan spieren, pezen en zenuwen. Om deze reden, is de AMIS-methode is de ideale aanpak voor een snel herstel.
AMIS VOORDELEN:
√ Géén spieren worden doorgesneden
√ Geen zenuwen worden doorgesneden
Het behoud van alle spieren en zenuwen zorgt voor:
√ korter verblijf in het ziekenhuis
√ kortere revalidatie
√ vermindering van littekenweefsel
√ minder kans op uit de kom geraken van de heup
√ verminderde postoperatieve pijn
√ minder bloedverlies
√ snellere terugkeer naar dagelijkse activiteiten

One Comment

 1. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een heupvervanging via de direct anterieure methode (AMIS) laat ik hieronder mijn ervaringen volgen. Ik heb een bijzonder positieve ervaring hiermee. Alvorens te beslissen of ik op deze wijze geopereerd wilde worden heb ik vele websites van ziekenhuizen en onderzoeken bezocht in Amerika, Engeland, Duitsland, België, Oostenrijk en Nederland. Alle ervaringen waren positief op één uitzondering na in een ziekenhuis in de USA.
  Overal werd gesteld dat de mate van succes wordt bepaald door de ervaring en kunde van de chirurg. In Nederland zijn er slechts een paar ziekenhuizen waar je voor deze methode terecht kan. Ik heb via internet met deze ziekenhuizen kennis gemaakt en daarbij de wachttijd en de ervaring van de desbetreffende chirurg laten meetellen in het nemen van mijn beslissing. Daarna heb ik een (traditioneel) orthopeed om advies gevraagd, die mij deze methode aanraadde; maar eerst uitvoerig advies vragen aan de chirurg die je zou gaan behandelen. Dit heeft mijn beslissing definitief gemaakt. Ook mijn ziektekostenverzekering stelde dat deze methode veilig en betrouwbaar is en tot vergoeding zou overgaan. Soms reageert men afwijzend, maar laat je niet van de wijs brengen want zij zijn verplicht dit te accepteren
  Dus ik ben niet over één nacht ijs gegaan.
  Mijn keus is gevallen op de http://www.nederlandseheupkliniek.nl in Rijswijk van Dr. Frank van den Eeden een zeer kundig orthopedisch chirurg die alle tijd aan je besteedt en die een kleine 600 operaties op zijn naam heeft staan. De wachttijd bedraagt daar ong. 4 weken (in januari j.l.).
  Ik ben op 18 maart j.l. geopereerd. Om 13.15 u ging ik naar de operatiekamer en de volgende dag om 11.30 u mocht ik naar huis, na loopoefeningen etc op krukken te hebben gedaan. Op de tweede dag na de operatie liep ik al zonder krukken en 4 dagen erna heb ik in mijn eigen auto (met mijn vrouw erbij) gereden.Er is geen fysiotherapeut aan te pas gekomen.
  Dank zij een goed gedoseerd pijnbestrijdingsprogramma heb ik nauwelijks pijn gehad. Ik heb een redelijk goede gezondheid, gewicht en konditie (man en 72 jaar). Gisteren is er een röntgenfoto van mijn heup gemaakt en ben ik voor nakontrole in de polikliniek in Rijswijk geweest en alles zag er goed uit. De operatie was volgens mijn verwachting maar de revalidatie was boven mijn verwachting. Onvoorstelbaar!
  Aangezien ik in Portugal woon was een korte wachttijd en revalidatietijd erg belangrijk. Drie weken na de operatie hoop ik met mijn vrouw (per auto) weer naar Portugal te gaan. Ik kan deze zeer patientvriendelijke methode een ieder zeer aanbevelen. Voor de chirurg is het een moeilijkere klus dan de traditionele methode. Vandaar misschien dat deze niet zo goed gepromoot wordt en daarom (in Nederland)minder bekend is. De huisartsen staan er ook wat sceptisch tegenover, maar die weten er (nog) niet zoveel van. Onbekend maakt onbemind.
  Ik heb overigens wel vastgesteld dat zowel bij huisartsen als bij fysiotherapeuten deze methode vrijwel (nog) onbekend is.
  Nu, 8 maanden na de operatie kan ik stellen dat ik nog nauwelijks merk dat er een kunstheup geplaatst is. Ik doe alles, wel nog met enige behoedzaamheid) zonder pijn en beperkingen, zelfs mijn krachtoefeningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *