MBST therapie als behandeling van artrose

MBST, een serieus alternatief

Fractury MBST

MBST therapie is een nieuwe innovatieve behandeling voor artrose. De werking is gebaseerd op het principe van de alom bekende MRI. Het is de meest accurate en geavanceerde diagnostische techniek die op het moment beschikbaar is. Het werkt met magnetische resonantie, welke invloed heeft op de waterstofatomen in ons lichaam. Hier komt energie bij vrij die wordt opgevangen door sensoren. Die zetten het in beeld om. Zo worden lichaamsdelen gedetailleerd in kaart gebracht.

MBST speciaal bedoeld om degeneratief of beschadigd weefsel te verbeteren

De therapeutische effecten van deze energie kwamen later aan het licht. Patiënten met artrose die een MRI hadden gehad, verklaarden meermaals minder last van hun gewrichten te hebben. Pijn werd minder en functie beter. Aan het instituut voor kernfysica aan de universiteit van Giessen in Duitsland werd daarop een nieuwe behandelmethode ontwikkeld. Deze is speciaal bedoeld om degeneratief of beschadigd weefsel te verbeteren. De energie die vrijkomt met MRI wordt teruggegeven aan het omringende weefsel. Hierdoor wordt celmetabolisme (verbranding) verbeterd. Bij artrose wordt zo het kraakbeen weer vitaler gemaakt.

Het plaatsen van een prothese nog even uitstellen

In Duitsland is deze behandelmethode, MBST of kernspinbehandeling, zeer populair. Meer dan 400 orthopeden en chirurgen bieden deze therapie aan. Dit, om de kwaliteit van leven bij hun patiënten te verbeteren. Ruim 200.000 mensen ondergingen al deze vorm van therapie. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat die zeer succesvol is. Meer dan 80% van de mensen die deze therapie volgden, verklaren zeer veel baat te hebben. Het kraakbeen kan vitaler worden voor een langere periode van wel 4 tot 7 jaar. Mensen staan actiever in het leven en kunnen wat langer genieten met minder pijn. Hun gewrichtsfunctie is beter en zij kunnen het plaatsen van een prothese nog even uitstellen.

Nu ook in Nederland

Na Duitsland hebben nu meerdere landen MBST ontdekt. Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Engeland gingen ons al voor. Maar nu ook in Nederland is men  begonnen met de zeer effectieve MBST behandeling.

 

Referenties

http://www.mbst.de

MBST therapie als behandeling van artrose
4.1 (82.7%) 37 vote[s]

Over Jan de Koning 1 Artikel
Tijd is een kostbaar iets. Het is belangrijk om die tijd dan ook zo gezond mogelijk te kunnen benutten Mijn naam is Jan de Koning en ben mede-eigenaar bij Fractury. Behandeling van artrose is een belangrijk onderdeel. Mijn "doel" is dat mensen hun "doel"weer kunnen realiseren.

6 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*