Hoe Pharmacell kapotte gewrichten herstelt in het buitenland

Maar in Nederland is celtherapie verboden

Pharmacell

In het Financieele Dagblad las ik een artikel met titel: ”Het huidige politieke klimaat kent alleen maar verliezers.” Een quote van Alexander Vos, algemeen directeur van Pharmacell.

Pharmacell is het grootste farmaceutische bedrijf in héél Europa dat celtherapie en regeneratieve geneeskunde produceert voor het herstel van kraakbeen. Dit allemaal vindt plaats hier in Nederland. Op Brightlands, een bedrijvenclusters voor (bio)chemie op de grens van Sittard en Geleen. Voor een groot deel gefinancierd van het geld dat Limburg verdiende met de verkoop van Essent.

Alexander Vos zegt: “We hebben nul klanten in Nederland, ze zitten allemaal in het buitenland.” Ik kreeg de hoop dat het artikel verder ging met: “Dat celtherapie nu ook maar eens in Nederland toegankelijk moet worden voor mensen met gewrichtsproblemen.” Want Edith Schippers (VVD-er), minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is namelijk fel tegen het gebruik van lichaamseigen cellen als behandeling. Ondanks dat de wet in Nederland ruimte biedt voor commerciële toepassingen van celtherapie krijgen orthopeden direct een fikse boete van meerdere tienduizenden euro’s.

Edith Schippers, momenteel nog minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Maar helaas, Alexander Vos is voornamelijk bang om zijn buitenlandse klanten kwijt te raken vanwege de huidige politieke ontwikkelingen. Hij ziet namelijk een gevaar in de neiging ‘de luiken te willen sluiten’ en ons terug te trekken achter de dijken. Verder vindt hij dat er eigenlijk niks is dat ‘echt’ slecht gaat in Europa. De ‘Brexit’ is wel een gevaarlijke ontwikkeling geeft hij nog aan.

Het zal allemaal wel meevallen. En alsnog Pharmacell al zijn buitenlandse klanten verliest dan zijn er nog genoeg ‘hier’ in ons eigen land. Maar dan moet wel de politiek meewerken. Dat zal pas echt welvaart opleveren. Wat vinden jullie hier hiervan?

Bron: Het Financieele Dagblad

5 1 vote
Artikelbeoordeling
Over Maarten de Boer 109 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten.
Subscribe
Abonneren op
guest
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Hilda Oostema
Hilda Oostema
3 jaren geleden

Ik vraag mij af waarom het niet mag in Nederland. En waar ik mij in het buitenland wel kan laten helpen.

Alexander Vos (PharmaCell BV)

Geachte lezers, In verband met de veelheid aan reacties die wij mochten ontvangen naar aanleiding van het artikel op het Artrose-blog graag het volgende. Het artikel geeft een interview weer met PharmaCell waarin de problematiek rond artrose niet expliciet is besproken. Ons bedrijf heeft inderdaad alleen klanten in het buitenland en niet in Nederland, echter de klanten zijn biotechnologische ontwikkelingsbedrijven die in Europe patientenonderzoek willen doen en daarbij de hulp van PharmaCell bij de productie inroepen. PharmaCell heeft geen individuele patienten of ziekenhuizen als klant. Wat betreft de behandeling van artrose is het mogelijk de hulp van individuele klinieken te… Lees verder »

Peter Christe
Peter Christe
3 jaren geleden

Dank voor de toelichting, maar als ik het goed begrijp is er voor mijn versleten knie wel “genezing” mogenlijk maar niet in Nederland. Kan dit dan wel in buitenland (waar) en wordt het vergoed.

Arthur
Arthur
2 jaren geleden

Ik heb 2 totaal versleten knieen en zou 40 jaar geleden al mijn 1 ste kunstknie moeten hebben. Door huisvriend orthopseden aangeraden doorvte gaan met sporten met pijnkillers om vergroeingen tegen te gaan. De speciake niet in NL vergoede behandelingen liet ik in UZ Gent doen. Sneller en beter en niet leeftijdgebonden. Voor stamceltherapien injecties in Utrecht en Nijmegen kwam ik (67 jaar) niet voor in aanmerking. Wel in Miami (eigen kosten) stamcellen uit eigen bloed gemengd met buikvet. Ik heb 6 procedures in 2 wk. ondergaan. De pijnen waren al na 2 weken weg. Ben helaas daardoorvveel te vroeg… Lees verder »

Patrick
3 jaren geleden

Informatief stuk, ik heb de pagina gebookmarkt.

hennie
hennie
3 jaren geleden

Ik mag hopen dat er binnenkort wel groen licht voor deze behandeling gegeven wordt, en betaalbaar voor iedereen. Dit moet ons toch allemaal gegund zijn.

Gijsbertus M. W. de Nooij
2 jaren geleden

ik las zojuist dat in panama amerikaanse artsen msc stem cell therapien geven voor alle organen zoas hart nieren maar ook knien schouders in feite voor heel het lichaam, anti aging en ook schoonheids behandelingen,
https://stemcells21.com/