Injecties met stamcellen

Regenexx is een wereldwijd netwerk van artsen en orthopeden. Ze beschikken over geavanceerde regeneratieve injecties om gewrichtsproblemen te behandelen. Deze injecties bevatten de lichaamseigen cellen van de patiënt en kunnen het artrose proces remmen of omkeren.

Ze zeggen niet voor niets dat Regenexx de uitvinder is van regeneratieve injecties. In 2005 waren ze de eerste die deze therapie in de VS introduceerden. Sinds de introductie investeert Regenexx continue in onderzoek en ontwikkeling. Ze hebben een geavanceerde onderzoekslaboratorium in Colorado (VS) en volgen hun behandelde patiënten. Daardoor beschikt het Regenexx netwerk over de nieuwste generatie regeneratieve injecties.

Regeneratieve injecties voor de behandeling van artrose:

Super geconcentreerde PRP-injecties

PRP-injecties bevatten geen stamcellen maar bloedplaatjes met groeifactoren. De groeifactoren komen gedurende één week geleidelijk vrij. En kunnen het normale genezingsproces op gang brengen, door je lichaam aan te moedigen zichzelf te genezen.


Geavanceerde PL-injecties

PL-injecties bevatten bloedplaatjes die zijn opengebroken. Hierdoor zijn de groeifactoren direct actief. Daarom kunnen PL-injecties ook worden gebruikt om geïrriteerde en beknelde zenuwen te behandelen.


Hoge dosis stamcel injecties (dagbehandeling)

De arts oogst, onder lokale verdoving, een kleine hoeveelheid beenmerg met een injectienaald uit de heup (iliac crest). Het afgenomen beenmerg wordt dan verwerkt in hun cel laboratorium tot een hoge dosis stamcel injectie. De stamcellen worden op dezelfde dag geoogst en geïnjecteerd.


Gekweekte stamcellen

Met een groot aantal stamcellen kunnen meerdere gewrichten effectief behandeld worden, ernstigere gewrichtsklachten en aandoeningen beter aangepakt worden. Ook kunnen de overgebleven stamcellen worden bewaard voor toekomstige behandelingen