Regenexx

Regenexx is een wereldwijd netwerk van artsen en orthopeden. Ze beschikken over geavanceerde regeneratieve injecties om gewrichtsproblemen te behandelen. Deze injecties bevatten de lichaamseigen cellen van de patiënt en kunnen het artrose proces remmen of omkeren.

Ze zeggen niet voor niets dat Regenexx de uitvinder is van regeneratieve injecties. In 2005 waren ze de eerste die deze therapie in de VS introduceerden. Sinds de introductie investeert Regenexx continue in onderzoek en ontwikkeling. Ze hebben een geavanceerde onderzoekslaboratorium in Colorado (VS) en volgen hun behandelde patiënten. Daardoor beschikt het Regenexx netwerk over de nieuwste generatie regeneratieve injecties.

Regenexx regeneratieve injecties voor de behandeling van artrose:

Super geconcentreerde PRP-injecties

PRP-injecties bevatten geen stamcellen maar bloedplaatjes met groeifactoren. De groeifactoren komen gedurende één week geleidelijk vrij. En kunnen het normale genezingsproces op gang brengen, door je lichaam aan te moedigen zichzelf te genezen.

Een intra-articulaire injectie met PRP kan het artroseproces remmen of omkeren. In Nederland staan PRP-injecties ook wel bekend als ACP-therapie. 

PRP wordt verkregen uit het bloed van de patiënt. Na bloedafname uit de arm wordt het bloedplasma gescheiden door middel van centrifugatie. Op basis van verschillende dichtheidsgradiënten volgt de scheiding van bloedbestanddelen; rode bloedcellen, PRP en bloedplaatjes-arm plasma.

Geavanceerde PL-injecties

PL-injecties bevatten bloedplaatjes die zijn opengebroken. Hierdoor zijn de groeifactoren direct actief. Daarom kunnen PL-injecties ook worden gebruikt om geïrriteerde en beknelde zenuwen te behandelen.

Hoge dosis stamcel injecties 

Stamcellen hebben de taak om beschadigd weefsel te repareren en om dode cellen te vervangen. Op deze manier zorgen stamcellen dat we gezond blijven en niet te snel ouder worden. Er zijn verschillende soorten stamcellen. Maar voor de behandeling van gewrichtsproblemen worden alleen mesenchymale stamcellen (MSC’s) gebruikt. De hoge dosis stamcellen worden vervolgens, met behulp van nauwkeurige beeldgeleiding, in het gewricht geïnjecteerd. Om het beschadigd gewricht opnieuw op te bouwen, te repareren of de effecten van het letsel te verzachten. Onderzoek naar de behandeling van orthopedische aandoeningen met stamcelinjecties van Regenexx toont een uitstekend resultaat aan. Onderzoek naar de behandeling van orthopedische aandoeningen met stamcelinjecties van Regenexx toont een uitstekend resultaat aan. Op uitzondering na: van de meest ernstige gevallen.