rug

Rug oefeningen


Naast ontspanningsoefeningen is het belangrijk om de rug sterker te maken. Door sterkere rugspieren voorkomt u rugklachten in de toekomst. Belangrijk om naast de rugspieren vooral de buikspieren te training.

Heup oefening 1 e1624954676477

Rug Oefening 1

Rugspier versterkende oefening – Ga op uw rug liggen, zet de voeten plat op de grond. Trek een knie langzaam naar uw borst. Trek één knie langzaam naar de borst, houd deze houding 30 seconden vast. Herhaal dit met het andere been en doe deze oefening 10 keer.

Rug oefening 2 e1624954876603

Rug Oefening 2

Rugspier versterkende oefening – Blijf op uw rug liggen. Zet de voeten plat op de grond, trek de knieën op en beweeg deze langzaam naar links. Herhaal deze beweging naar de rechterkant. Laat beide schouders op de grond rusten tijdens de oefening.

Rug oefening 3

Rug Oefening 3

Buikspier versterkende oefening voor de rug – Ga plat op uw rug liggen. Houd de benen gestrekt met de hielen op de grond en de handen achter uw hoofd. Kom nu met gestrekte rug en de benen nog steeds gestrekt op de grond langzaam omhoog. Span daarbij uw buikspieren aan. Bouw deze oefening langzaam op.

Rug oefening 4

Rug Oefening 4

Bekkenkantel oefeningen voor de onderrug – Ga op uw rug liggen. Maak u rug zo hol mogelijk, billen naar en buik naar voren. Trek de onderrug weer recht. Herhaal deze oefening meerdere malen.