Sportief bewegen bij artrose

Bewegen is voor iedereen goed. Lekker bezig zijn met het lichaam en uzelf bewust maken van wat uw lichaam aan kunt en waar dat de spieren bijvoorbeeld wat stijver zijn geworden. Het kan de leeftijd zijn waarop de spieren in gaan spelen, het kan zijn dat de spieren wat stijver worden en moeilijker op gang komen. Hier kan altijd wat aan gedaan worden, door lekker te blijven bewegen komt u al een heel eind. Maar er kunnen meer factoren mee spelen waardoor u last kunt krijgen van stijve spieren, moeilijk op gang komen en andere aspecten. Het kan namelijk zo zijn dat u te maken heeft met artrose. Als dat het geval is dan is het juist zo belangrijk dat u blijft bewegen.
Het gaat dan voornamelijk om sportief bewegen, hierbij kunt u denken aan wandelen en fietsen. Is dat iets waar u van houdt? Dan is het een goede manier om wanneer u artrose heeft hier eens een vast ritme van te gaan maken. U kunt er voor kiezen om iedere dag lekker te gaan bewegen.
Ga iedere ochtend een luchtig ontbijtje nemen, kleedt u dan sportief aan en ga een stuk wandelen. Of neem de fiets en ga een paar kilometer fietsen. Als u dan na een half uur of een uur terug bent, gaat u lekker even wat drinken en tot rust komen. Bent u dan weer op adem gekomen, dan kunt u even een frisse douche nemen of u gaat lekker in bad liggen. U kunt dan speciaal spul voor de spieren in bad doen, zodat de spieren lekker kunnen ontspannen. Neemt u daarom de tijd voor uzelf als u artrose heeft, bewegen is goed maar daarna ontspannen en tot rust komen is eens zo belangrijk. Het gaat er om dat u aan uw lichaam denkt. Als u genoeg blijft bewegen dan blijven de spieren ook soepeler en wordt het u wat eenvoudiger gemaakt als u op wilt staan. Lang liggen is daarom ook niet aan te raden bij artrose en zeker niet in dezelfde houding. Het is dan juist zo dat u moeilijk op kunt staan. Neem daarom de tijd om voldoende te bewegen zodat u uw lichaam op tijd kunt laten rusten maar ook flexibel blijft. Uw lichaam dat is hetgeen waar u het langere tijd mee moet doen, ben er daarom zuinig op.