OREME, kliniek voor gewrichtsproblemen in Brussel

OREME Regenexx: Orthopedie 2.0 - Regeneratieve geneeskunde

Regenexx-gewrichtsproblemen-stamcellen

Regenexx is een wereldwijd netwerk van artsen en orthopeden. Ze beschikken over geavanceerde regeneratieve injecties om gewrichtsproblemen te behandelen. Deze injecties bevatten de lichaamseigen cellen van de patiënt en kunnen het artrose proces remmen of omkeren.

Ze zeggen niet voor niets dat Regenexx de uitvinder is van regeneratieve injecties. In 2005 waren ze de eerste die deze therapie in de VS introduceerden. Sinds de introductie investeert Regenexx continue in onderzoek en ontwikkeling. Ze hebben een geavanceerde onderzoekslaboratorium in Colorado (VS) en volgen hun behandelde patiënten. Daardoor beschikt het Regenexx netwerk over de nieuwste generatie regeneratieve injecties.

Regeneratieve injecties voor de behandeling van artrose:

  • Super geconcentreerde PRP-injecties
  • Geavanceerde PL-injecties
  • Hoge dosis stamcel injecties

Super geconcentreerde PRP-injecties

PRP-injecties bevatten geen stamcellen maar bloedplaatjes met groeifactoren. De groeifactoren komen gedurende één week geleidelijk vrij. En kunnen het normale genezingsproces op gang brengen, door je lichaam aan te moedigen zichzelf te genezen.

Een intra-articulaire injectie met PRP kan het artroseproces remmen of omkeren. In Nederland staan PRP-injecties ook wel bekend als ACP-therapie.

PRP wordt verkregen uit het bloed van de patiënt. Na bloedafname uit de arm wordt het bloedplasma gescheiden door middel van centrifugatie. Op basis van verschillende dichtheidsgradiënten volgt de scheiding van bloedbestanddelen; rode bloedcellen, PRP en bloedplaatjes-arm plasma.

OREME Regenexx in Brussel
OREME cel laboratorium in Brussel

Regenexx in Brussel heeft een eigen cel laboratorium. Hier worden de bloedbestanddelen handmatig gescheiden door een laborant. Met als resultaat een zeer zuivere PRP (oranje-geel kleur), waarbij bijna alle rode en bloedpaatjes-arm plasma van de PRP zijn gescheiden. Video uitleg over PRP-injecties

Super geconcentreerde PRP is een geavanceerde vorm van PRP. De behandeling wordt gebruikt bij minder ernstige klachten en is goedkoper dan een behandeling met stamcellen. De geconcentreerde bloedplaatjes bevatten genezende groeifactoren die het natuurlijke herstelvermogen van het lichaam vergroot.

Geavanceerde PL-injecties

PL-injecties bevatten bloedplaatjes die zijn opengebroken. Hierdoor zijn de groeifactoren direct actief. Daarom kunnen PL-injecties ook worden gebruikt om geïrriteerde en beknelde zenuwen te behandelen. Video uitleg over het verschil tussen PRP en PL

Orthopedische chirurg Rolandas Janušas van OREME Regnexx in Brussel
Orthopedische chirurg Rolandas Janušas

Hoge dosis stamcel injecties

Stamcellen hebben de taak om beschadigd weefsel te repareren en om dode cellen te vervangen. Op deze manier zorgen stamcellen dat we gezond blijven en niet te snel ouder worden. Er zijn verschillende soorten stamcellen. Maar voor de behandeling van gewrichtsproblemen worden alleen mesenchymale stamcellen (MSC’s) gebruikt.

OREME oogst, onder lokale verdoving, een kleine hoeveelheid beenmerg met een injectienaald uit de heup (iliac crest). Het afgenomen beenmerg wordt dan verwerkt in hun cel laboratorium tot een hoge dosis stamcel injectie. Video uitleg over stamcel procedure

regenexx-heup

De stamcellen worden op dezelfde dag geoogst en geïnjecteerd.

Echter, de stamcelbehandeling bestaat uit een reeks van verschillende regeneratieve injecties die in de loop van ongeveer één week plaatsvinden, afhankelijk van het persoonlijk behandelplan.

De hoge dosis stamcellen worden vervolgens, met behulp van nauwkeurige beeldgeleiding, in het gewricht geïnjecteerd. Om het beschadigd gewricht opnieuw op te bouwen, te repareren of de effecten van het letsel te verzachten.

Onderzoek naar de behandeling van orthopedische aandoeningen met stamcelinjecties van Regenexx toont een uitstekend resultaat aan. Op uitzondering na: van de meest ernstige gevallen. Video uitleg over stamceltherapie


Wilt u weten of regeneratieve injecties ook u kunnen helpen?

En heeft u MRI-scans niet ouder dan 6 maanden? Vraag dan nu een online consult aan met orthopedische chirurg Rolandas Janušas van OREME in Brussel.


Over Maarten de Boer 120 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten.

5
Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Paula
Gast

Dit zal fantastisch zijn, en ik hoop dat ik dit mag mee mag maken, ik heb gekozen om mij niet te laten opereren voor 2 nieuwe knieën, maar nu aan krachttraining doe en vertoon enorme progressie, en op deze manier in de maatschappij kan blijven staan.

Jaap Bakker
Gast
Jaap Bakker

Hoi Maarten,
Na volledige meniscusverwijdering 40 jaar geleden, nu knie-artrose.
Kwaliteit van leven gaat achteruit.
Ik kan steeds minder en krijg ook last van mijn heup en rug.
In Nederland krijg ik alleen diclofenac en als dat niet meer helpt een knieprothese.
Heb geen overgewicht en blijf bewegen zover mogelijk.
Wat zijn de andere mogelijkheden.
Gr Jaap

Jos
Gast
Jos

Gelukkig dat stamceltherapie weer beschikbaar is in deze regionen. Ikzelf had eind 2103 de diagnose om mijn beide schouders te laten voorzien van een prothese. Geadviseerd werd dit binnen 3 jaar te laten doen. Begin 2015 kwam ik in contact met Herman de Boer. Hij begon in Amsterdam met een kleine kliniek voor stamcel behandelingen. Ik was een van de eerste patiënten en ik ben blij dat ik nog geholpen ben voordat de negatieve media hype over stamcel therapie neerdaalde. Mijn beide schouders zijn met eigen stamcellen behandeld en het heeft bij mij zeer goed gewerkt. Geen pijn meer meer… Lees verder »