Vroegtijdige voorspelling reuma

Diagnose artrose

Een eerdere ontdekking van de ziekte, zou een behandeling in een eerder stadium, de ontwikkeling van reuma kunnen voorkomen of uitstellen. Een geschikte behandeling voor reuma is nog niet altijd duidelijk.

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 200 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, veel aandoeningen komen voor in de gewrichten. Symptomen die hier bij passen zijn onder andere pijn, stijfheid, warmte en zwellingen in ledematen, zoals de handen.

Gezonde mensen met een verhoogd risico op reuma kunnen worden getest op antistoffen. Antistoffen zijn eiwitten die door het lichaam gemaakt worden als reactie op het binnendringen van lichaamsvreemde cellen of stoffen. Risicofactoren voor reuma zijn mensen die last hebben van pijnlijke gewrichten of bij wie reuma in de familie zit.

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Over Maarten de Boer 109 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten.
Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Reuma Symptomen
9 jaren geleden

Dank je wel voor deze blog! Echt goede informatie.

Ik heb hem intussen in mijn favorieten gezet en kijk uit naar nieuwe artikelen.

Nogmaals merci!!!