Vroegtijdige voorspelling reuma

Diagnose artrose

Een eerdere ontdekking van de ziekte, zou een behandeling in een eerder stadium, de ontwikkeling van reuma kunnen voorkomen of uitstellen. Een geschikte behandeling voor reuma is nog niet altijd duidelijk.

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 200 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, veel aandoeningen komen voor in de gewrichten. Symptomen die hier bij passen zijn onder andere pijn, stijfheid, warmte en zwellingen in ledematen, zoals de handen.

Gezonde mensen met een verhoogd risico op reuma kunnen worden getest op antistoffen. Antistoffen zijn eiwitten die door het lichaam gemaakt worden als reactie op het binnendringen van lichaamsvreemde cellen of stoffen. Risicofactoren voor reuma zijn mensen die last hebben van pijnlijke gewrichten of bij wie reuma in de familie zit.

Over Maarten de Boer 108 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten met onze nieuwsbrief. Klik hier om u aan te melden.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*