Vrouw met artrose (69) aan het werk gezet in de bouw

Ze heeft allang op pensioengerechtigde leeftijd bereikt, lijdt aan artrose en heeft rugklachten, maar ze moet toch nog ploeteren op een bouwplaats. In het Zuid-Spaanse Almería heeft het arbeidsbureau de 69-jarige vrouw ertoe gebracht een baan als bouwvakker aan te nemen.

De openbare radiozender RNE meldde van dat de vrouw een houweel in de handen kreeg gestopt en een muur moest afbreken. Omdat haar dat te zwaar viel, kreeg ze een schop in de hand gedrukt waarmee ze ander werk kon verrichten. Ondanks haar leeftijd zwoegde de bijna zeventiger afgelopen vrijdag van acht uur ’s morgens tot drie uur ’s namiddags in de brandende zon.

Vergissing

De familie van de vijfvoudige moeder deed haar beklag bij het arbeidsbureau. De autoriteiten beloofden de zaak te zullen onderzoeken. Het zou vermoedelijk om een vergissing gaan. Dat de oudere vrouw zich nog bij het arbeidsbureau had aangemeld, wijst erop dat ze nog niet voldoende bijdragen voor haar pensioen had verzameld, luidde het. Ze had de job aangenomen uit angst haar pensioen te verliezen. De zaak is nog des te merkwaardiger omdat in het crisisland Spanje een op vijf arbeidsgeschikten werkloos is en honderdduizenden jongeren werkzoekend zijn.

Meer informatie over artrose

Over Maarten de Boer 108 Artikelen
Voor een groot deel hebben we zelf controle over onze eigen gezondheid. Ik ben Maarten de Boer en heb in 2010 ArtroseBlog opgericht. Graag houd ik u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent gewrichtsklachten met onze nieuwsbrief. Klik hier om u aan te melden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*